Mesiačiky z polomáčaných piškót - Jaffa mesiačiky

marijanna - fotkamarijanna, 1. novembra 2014
Mesiačiky z polomáčaných piškót - Jaffa mesiačiky
Foto: marijanna

...jednoduche a rychle a k tomu chutne...

24
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 bal
1 bal
4 dcl
podľa chuti
na obaľovanie
125 g (alebo Hera)




Postup

  1. 1

    Najprv si uvarime puding, zato 4dcl mlieka, aby bol hustejsie, cukru dame tolko, kolko lubime sladke. Uvarime, nechame vychladnut a potom zapracujeme do rozslahaneho tuku. Vznikne krem. V jednom dvojbaleni polomačanych piškot, tu ich pozname pod menom Jaffa :) je 24 koliesok, ja som robila z 3 baleni. Znamena kolieska prerezeme na polovicku a vznikne nam meisacik. Mesiaciky natrieme na jednej strane hrubsou vrstvou kremu, prikryjeme druhym mesiacikom. Krem ktory vysliel po stranach zahladime trocha a obalime v kokose. Obalovala som aj v coko hoblinach, ktore su na foto, ale su velke na take male kolaciky, padaju dole. Mozme pustit cele kolieska, budu vacsie kolaciky, ale takto su chutnejsie. Lahsie sa jedia. Podla druhu piskotov, ktore pouzijeme, taka bude aj chut..podla dzemu pod cokoladov. Teraz som kupila s malinovym dzemom. Mozme obalit aj v mletych orechov. Vzdy mi ostane krem, tok don hodim kokos, ktory ostal, odlomky z piskotou, mlete piskoty a urobim este gulicky, ktore obalim v mletych piskotach alebo v hocicom. Dobru chut. ps: nechame v chladnom odlezat, ale mozu sa jest aj hned...

    Mesiačiky z polomáčaných piškót - Jaffa mesiačiky - obrázok 1

Diskusia k receptu

stacy77777
jee, to je dačo pre môjho syna, tieto piškóty by dokázal jesť každý deň, aj puding a všetky zákusky,ktoré obsahujú puding, takto to bude mať dva v jednom...:-)))
pusta
určite výborné, len sa chcem spýtať, prečo Jaffa?
marijanna
@stacy77777 no vodis budu dve muchy jednou ranou ;) @pusta tie plomacana piskoty sa tu volaju Jaffa,pod takym nazvom ich vyrabaju v Srbsku. Uz od casu byvalej Juhosky. . .Tak preto ten nazov ako u nas Tatranky,Horalky tak oni volaju Jaffa ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia