Kapustníky/Zelníky/ z kyslej kapusty

bozulka - fotkabozulka, 5. marca 2010

Tento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej.A v tomto čase "zelníky " často robievam lebo je treba pomaličky zpracovať zásoby kyslej Zobraziť celý popisTento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej.A v tomto čase "zelníky " často robievam lebo je treba pomaličky zpracovať zásoby kyslej kapusty.

4
porcie
15 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
podľa potreby
1 ks
podľa chuti,asi malú lyžičku
100 g




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu vymačkáme,pokrájame na menšie kúsky a dáme do misy,pridáme múku vajíčko,koreniny,vegetu a ešte vlažnú slaninku,dosálame opatrne. Urobíme cesto ako na zemiakové placky,také redšie a na horúcom oleji vysmážame a vysmážame.....pekne do chrumkava. Keď je všetko hotové a nevychytali to ostatní z taniera,tak môžeme zasadnúť a ochutnať.K tomu veľmi chutí biele vinko alebo pivo a keď sú v domácnosti ešte neplnoletí tak aj horúci čajík.

Diskusia k receptu

brigita
Práve som dopísala recept na halušky z dvojakou kapustou a už je tu ďalší recept na kapustu ,teraz je aktuály kapusta je teraz ´´ v kurze´´ treba vyskúšať niečo nové.
1x kofi
jozefj
bozulka koľko tam ide približne múky.Díky,,,
bozulka
pre jozefj,ja som to nikdy nevážila ale tak ako keď robíš zemiakové placky zo surových zemiakov,ale nie veľa, má prevládať kapusta a chuť smaženej slaninky.Na to množstvo kapusty skús asi 4-5 kopčitých pol.lyžíc.
veronika353
Tyto placky jsem už stašně dávno nesmažila.Kdysi jsme je dělali často,ale stále jsou nějaké nové recepty a na ty starší zapomínáme.Díky za připomenutí!!!
bozulka
veronika 353,varecha je dobrá aj nato,že nám niekto pripomenie recepty,ktoré sme už dávnejšie nerobili.Aj mne sa to stáva,že čítam nejaký recept a zistím,že som ho nerobila aj niekoˇko rokov.
pampa
Aj ja robím kapustníky, ale také, že dobré kysnuté cesto plním kyslou kapustou podusenou na slaninke, ochutenou vegetou a keď vychladne tak plním ako buchty, potriem olejom a dám piecť.
bozulka
Zaujímavé,takto som ešte nerobila,ale môžu byť dobré.Keď robím /robievala som/ kysnuté cesto tak to bývalo z hlávkovej kapusty,podusenej na karamele,s čierným korením,nechať vychladnúť a potom plniť.Ale odkedy som sama tak už nerobievam hoci ich mám veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia