Dukátové buchtičky fotorecept

jarinca - fotkajarinca, 22. októbra 2014
Dukátové buchtičky (fotorecept)
Foto: jarinca

Tento receptík je taktiež podla receptu ešte dávno vytlačeného z internetu. Myslím že tiež každý pozná :). Je to rýchle, jednoduché a pre každého. Zobraziť celý popisTento receptík je taktiež podla receptu ešte dávno vytlačeného z internetu. Myslím že tiež každý pozná :). Je to rýchle, jednoduché a pre každého.

Suroviny

Cesto:
500 g
3 dl
1 kocka
50 g
štipka
1 dcl
na potretie
Krém:
8 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme cesto a necháme ho nakysnúť. Keď nám pekne nakysne tak si ho dáme na múkou posypanú dosku a rozdelíme si ho na viacero častí. Mne to vyšlo na 24 častí.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každú časť si ušúľame, šúľanec si prenesieme na plech, potrieme ho olejom a pridáme ďalší šúľanec a potrieme ho olejom a tak pokračujeme so všetkými šúľancami až kým zaplníme plech.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pokračujeme tak, že pomocou obracačky (podberák) poprekrajujeme šúľance. Potom plech dáme do rúry a pečieme do hneda.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a vo zvyšnom deci si rozmiešame zlatý klas. Potom do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Buchtičky sú upečené už len poliať a zjesť :).

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
Uz su buchticky v KK aj s 5*. Najoblubenejsie jedlo mojho mladsieho syna. Je ich z vajdlina s 3/4 litrom pudingu. Urobim mu najblizsie s tvojim zlepsovakom.
babkamt
takýmito sladkým jedlom by som môjho muža potešila. Máš ich pekné a určite aj dobré. V najbližšej dobe ich spravím. 5*
alex37
krásne dukátové buchtičky, veru podarili sa ti, najlepšie ich robili u nás v školskej jedálni /pred XX rokmi/ pol na pol s vanilkovo-čokoládovým pudingom, boli naozaj také vynikajúce, že doma sa preto nejako ani nezvykli robiť :-)
jalefe
Peknucke,musim ich aj ja spravit,urcite budu chutit dcerke aj muzikovy,dakujeme za receptik.mnam.mnam.
lucek82
vsetko fajn len kolko to treba piect? ja som to mala na 180st asi 30 min lebo uz zacali tmavnut. ako su dobre ale asi treba viact dopiect..
astheart
Dnes jsem je dělala. Super recept, zatím nejlepší, jaký jsem kdy našla!
janaka
Dnes vyskúšané, sú super a manžel spokojný nadovšetko. Nikdy som ich nerobila, lebo som bola presvedčená , že zo školskej jedálne sú najlepšie. Recept ukladám a podám ďalej. Ďakujem :)
crviacik
Sú naozaj výborné, robila som ich teraz 2x podľa tohto receptu, sú výborné, chrumkavé, ako ich moje 3 deti, ale aj ja máme radi. Už žiadne kupované. Ďakujem za tento recept a urýchlovák na ich vytvorenie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia