Šťavnaté smotanové prsia fotorecept

sev111 - fotkasev111, 18. októbra 2014
Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept)
Foto: sev111

tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím Zobraziť celý popistento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím že sa Vám recept zapáči

15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
3 ks
3,5 čl (morská)
 od oka
 od oka (oriešok)
 (podľa chuti)
2 čl
 od oka
 ktoré máte radi nakombinovať
5 strúčkov
1 ks
 (mala som 1,4 kg)




Postup

  1. 1

    zo zvolených surovín urobím marinádu ktorú vždy ochutnám a keď niečo treba pridať tak pridám prípadne dosolím či inak dochutím a naložím prsia aspoň na 24h do chladničky takto naložené vydržia aj 3 dni vždy vyberiete potrebné množstvo obalíte v strúhanke buď vypražíte na panvičke / je to šťavnatejšie asi kvôli viacej oleju/či upečiete v rúre to nehám na každého z Vás alebo do kyslej smotany môžete dať koreniny ktoré máte radi poprípade aj nejaké kúpené ochutené zmesi

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prsia obalené v strúhanke a poukladané na plech vyslaný papierom a mierne pokvapkáme po vrchu olejom každý rezneň a dáme piecť do rúry

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a už upečené

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ostal výpek z mäsa do ktorého som pretlačila strúčiky cesnaku a pridala mletú červenú papriku/ aby v kuchyni nič neostalo na zmar/tak som v ňom obalila zemiaky posypala rascou a dala piecť tým výpekom som myslela že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tu sú aj zemiaky upečené :-)

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    takže želám dobrú chuť varecháči

    Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

leomax
Si veľmi šikovná @sev111 , veľmi sa mi páči Tvoj recept. V najbližšej dobe budú prsíčka podľa Teba. Fakt pekný RP, pekné foto a hlavne stručne a jasne rozpísané. 5 hviezdičiek Ti dávam, škoda, že sa nedá viac!
sev111
@terinka55 , ďakujem tiež u nás veľmi obľúbené :-)
@leomax ďakujem veľmi pekne ze milé slová verím že si ho tiež obľúbite :-D a ďakujem aj za *
havino
tak, tak, mäso marinované v smotane je veľmi krehké, robievam, pekne si to všetko pripravila, šikulka
alex37
@sev111 , čo je dobré je dobré a tvoje mäsko je určite dobré :-) ukladám do KK a dávam *****
rain333
nepoznám, ale určite urobím, môžem dať aj biely jogurt??
marienka44
@Sev111 , Čo sa myslí pod vypekom na obr. 5? Tá marinada alebo mastnota na plechu s papierom? Páčia sa mi Tvoje upečené zemiaky, preto sa pýtam. Ďakujem za odpoveď, ukladam do KK.
sovka62
Robievam podobné, základom je jogurt namiesto smotany, tak som recept dostala. A ešte jedna malá zmena. Kúsky vybrané z marinády sa obalia v múke, potom vo zvyšku marinády a nakoniec v strúhanke. Ten obal je potom hrubší a naši to tak majú radi. Lenže potom ich vyprážam všetky naraz, kto by to všetko pre každý rezeň rozkladal! V tomto je tvoj recept šikovnejší, určite ho vyskúšam.
babkamt
Recept sa mi páči, poznám marinovanie v smotane. Pečenie v rúre ma oslovilo, preto kk, 5*
sev111
@margaretka28 , ďakujem Vám :-)
@alex37 , ďakujem Vám :-)
@rain333 , určite áno aj v jogurte žienky dole nižšie píšu že ony tak robia :-)
@marienka44 , myslela som tým výpekom že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)
@palokuchki , ďakujem Vám :-)
@sovka62 určite vyskúšam aj ten Váš recept :-)
@babkamt ďakujem Vám :-)
boxik
Pekný recept aj pekne naaranžované jedlo čiže ako sa hovorí palec hore.Chcem sa iba spýtať na jednu maličkosť , prečo himalájska prípadne morská soľ pretože to je typický produkt zavádzania dôverčivých ľudí a nemá to žiadny iný efekt ako klasická kuchynská soľ .
sev111
@tinca ďakujem určite vyskúšam ono receptov nie je nikdy dosť :-D
@boxik môže sa dať aj obyčajná soľ nie je podmienka inak himalájska aspoň mne chutí inak a veľmi rada ju používam odkedy ju majú u nás v coop jednote predávajú túto značku a môžete si prečítať čo obsahuje  biocare.sk/eshop/produkt/himalajska-sol...
evanaaa
Nedávno som robila podobne aj ja, tuším si ma znovu naladila na túto strunu, @sev111 :-) Akurát to obaľovanie do strúhanky je tak trochu piplačka, či skôr babračka, lebo to mäso je klzké z tej smotanovej marinády, ale inak fajn. A zemiačky - na zjedenie!
Inak, @marienka44 si málokedy prečíta celý postup a potom sa vypytuje, tým je už známa. Pár riadkov navyše a hneď by mala odpoveď na svoj dotaz.
sev111
@evanaaa som rada no mne obaľovanie ide rýchlo netreba tam šetriť strúhankou vtedy to ide super :-D čo sa týka @marienka44 tak odpoveď na jej otázku som na jej upozornenie dala aj koment do receptu aby som každému zvlášť nemusela odpovedať
cesminaz
Takto pripravene prsia musia byt velmi chutne :-) ukladam a urcite vyskusam :-) vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia