Cícerová polievka so zeleninou a pohánkou

martina34 - fotkamartina34, 4. marca 2010
Cícerová polievka so zeleninou a pohánkou
Foto: martina34

Veľmi chutná a zdravá polievka. Kto raz ochutná cícer, určite si ho obľúbi.

4
porcie
120 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
3 ks
3 ks
2 ks
1 čl
štipka
3 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Premytý cícer si namočíme deň vopred do väčšieho množstva vody. Potom ho v tej istej vode varíme spolu s jedným nakrájaným zemiakom, cibuľou a jednou mrkvou do mäkka. Polovicu uvarenej zeleniny, odoberieme a ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme aj ostatnú zeleninu a rozmixovanú zeleninu a varíme, kým nie je mrkva a zemiaky mäkké. Pridáme pohánkové vločky, soľ, muškátový oriešok a čili korenie, chvíľku povaríme. Úplne na koniec pridáme nakrájanú zelerovú vňať. Polievka je dosť hustá, netreba do nej robiť záprašku z múky, keďže je v nej rozmixovaná zelenina s cícerom a tiež aj pohánkové vločky.

Diskusia k receptu

sjuz
Vyzerá dobre - mám rada takéto polievky:)
oblizprst
Cícer varievam ako kyslú poliievku, presne ako kyslú fazuľu, a u nás má neskutočný odber, moji chlapci sa zalizujú až za ušami. Milujeme kyslé polievky na akýkoľvek spôsob.
jozefj
Ešte som nič z cicera nevaril , ale ty si ma inšpirovala. V blízkej dobe to vyskúšam.
haninka
Som strašne rada, že také čosi je tu, určite vyskúšam.
brigita
Robievam takúto polievku ale bez mrkve a pohánky, skúsim aj takto , určite bude výborná. Robievam aj šalát z cíceru, cestoviny a je tiež dobrý,hladajte, kto chete vyskúšať.
lydia
Odoberieme polovicu uvarenej zeleniny....je v nej rozmixovaná zelenina s cícerom. Mám rada, keď sú recepty jasné. Mám teda mixovať iba zeleninu alebo polovicu všetkého netekutého v polievke? Akú ostatnú zeleninu mám pridať, keď je všetko z receptu už v hrnci? Azda treba mixovať všetko na dvakrát. Recept je neuveriteľne zaujímavý a chcem to vediet presne. Vopred ďakujem za vysvetlenie.
:-)
lydia
Keď som videla obrázok polievky, tak sa mixuje len polovica.... a už mám len otázku, či aj polovica cíceru s polovicou zeleniny alebo len polovica zeleniny.
martina34
V recepte je jasne napísané, že potrebujeme 3 mrkvy, 3 zemiaky. Najskôr pridáme jeden zemiak a jednu mrkvu a varíme s cícerom, povovicu z toho, čo uvaríš, rozmixuješ a potom pridáš zvyšok teda 2 mrkvy a 2 zemiaky.
martina34
Mixujem polovicu cíceru, 1 mrkvu, 1 zemiak, cibuľu s trochou vývaru, čo sa v ňom všetko varilo.
bozulka
Tiež máme radi takúto polievku len my ju voláme slovincová.Slovinec sme si donedávna aj pestovali , ale už sa uspokojíme kupovaným.Ja robievam trošičku inú ,ale aj táto môže dobre chutiť.
kallista
Dnes som varila, len som vynechala čili, aby mohol jesť aj drobec. Chutila nám. Pohánku som nemala, nahradila som ovsenými vločkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia