Cícerové placky

vikulqa - fotkavikulqa, 11. októbra 2014
Cícerové placky
Foto: vikulqa

:)

18
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
500 g
300 g
3 ks
1 strúčik pretlačený
1 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
120 g
1 PL
Dresing:
450 g
3 PL
1 strúčik pretlačený
100 g
1 ks veľká
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cícer namočíme cez noc do vody a na druhý deň ho uvaríme v mierne osolenej vode. Potom ho zlejeme, necháme dobre odkvapkať a rozmixujeme. Vajce zmiešame s múkou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, rascu,chilli korenie a olej. Sformujeme zo zmesi guľôčky a rozpučíme ich v ruke na placku. Hotové obalíme v sezame. Na panvici ohrejeme olej a na ňom opečieme placky dozlatista.

  2. 2

    Dresing: Do misky dáme biely jogurt, na drobno nakrájanú zelenú cibuľku, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr, nastrúhanú uhorku zbavenú šťavy a koreniny. Premiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu.

  3. 3

    Z tohto množstva mi vyšlo 18 placiek :) Dobrú chuť :)

    Cícerové placky - obrázok 3

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@vikulqa a keby sa múka nahradila ovsenými vločkami, čo by to spravilo, dalo by sa ?
lizatko
Milujem taketo recepty zo strukovin a rôzne placky, nosim si vyborny uz uvareny cicer vo velkej konzerve z Rak., takze zajtra bez vahania "plackujem". Tesim sa na ne!!!!
lizatko
A propo, dresing je nieco na spôsob greckeho "dzadziky", urcite to bude spolu bezva.
vikulqa
@dr Podla mna nejaka muka tam musí byť :) a pred par dnami som davala aj placky z ovsených vločiek mám ich v receptoch :)

@lizatko tešim sa aj ja ze sa ti tak pacia :) dufma ze budu chutit :) nám chutili velmi :)
Ano dresing je presne tento, ale neodvažila som sa ho takto nazvať pretože su tu ludia ktori by mi to skritizovali ze to niesu prave tzatziky a pod. cize dala som iba že dresing :P :D
mesiar50
@vikulqa
Stavme sa o pat korun,ze ta muka tam nemusi byt.
Napriklad kto nemoze muku nech pouzije gustin.Zemiakovy skrob ktory sa pouziva pri vyrobe kremov,piskotoveho cesta.Dalej sa pouziva na zahustenie omacok a pridava sa aj do fasirok,sekanej a hamburgerov.Tato zmes sa v masovyrobe velakrat pouziva ako nahrada spojiva z masa a prikladom toho je aj vareny hamburger.Spravila si ukazkove placky a tzatziky vyzera tiez chutne.Recept si ulozim,kedze sa mi paci.
ilusa
aj mne sa paci,ale skusim cicerovu muku,alebo lanovu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia