Závitky z diviaka plnené sušeným ovocím

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 13. októbra 2014
Závitky z diviaka plnené sušeným ovocím
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Závitky:
600 g (možno nahradiť bravčovým mäsom)
120 g
100 g
150 g
150 g
20 g
20 g
Kukuričná kaša:
400 ml
400 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Diviačie stehno nakrájame, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici pripravíme plnku: Opražíme slaninku, pridáme cibuľku, kyslú kapustu, jabĺčko nakrájané na kocky a sušené ovocie. Premiešame a dochutíme.

  2. 2

    Diviačie mäso naplníme a dáme prikryté a podliate piecť do rúry pri teplote 160 °C. Mäso odokrývame až pred podávaním, má tendenciu očernieť.

  3. 3

    Kukuričná kaša: Vodu s mliekom osolíme a dáme variť. Do vriacej tekutiny za stáleho miešania prisypávame kukuričnú krupicu. Dochutíme cibuľkou osmaženou na oleji.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia