Cesnakové placky z ovsených vločiek

vikulqa - fotkavikulqa, 7. októbra 2014
Cesnakové placky z ovsených vločiek
Foto: vikulqa

Tento recept je môj ďalší výmysel, týka sa to placiek :) Skvelý, ľahký, a povedala by som že vhodný ako aj nedeľný obed :) Zobraziť celý popisTento recept je môj ďalší výmysel, týka sa to placiek :) Skvelý, ľahký, a povedala by som že vhodný ako aj nedeľný obed :)

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 180+ °C

Suroviny

Placky:
250 g
2 ks
2 PL (hladká)
1 PL
Ostatné:
1 bal.
štipka
štipka
4 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Placky: Ovsené vločky dáme do misky a zalejeme ich mliekom po hladinu vločiek. Dáme do mikrovlnnej rúry na cca 5 min. Necháme vychladnúť. Do misky s napučanými ovsenými vločkami pridáme vajcia, soľ, cesnak(môže byť aj čerstvý pretlačený), múku a olej. Poriadne premiešame. Zmes by mala vyzerať ako na obrázku.

    Cesnakové placky z ovsených vločiek - obrázok 1
  2. 2

    Na polievkovú lyžicu naberieme zmes, zoberieme z lyžice, urobíme guličku, ktorú namočíme do múky, prešúľame a rozpučíme na placku. Takto urobené placky osmažíme na oleji, každú cca 5 min. (rýchlo sa pripaľujú) A placky máme hotové :) Takto vyzerajú v reze :)

    Cesnakové placky z ovsených vločiek - obrázok 2
  3. 3

    Zvolila som placky skôr ako prílohu ku kuracím stehienkam, ktoré som nadžabala zmesou horčice, medu, oleja a gyros korenia a dala piecť do rúry na hodinu a pol na 180 stupňov a postupne som zvyšovala teplotu. Kukuricu som opiekla na oleji, pocukrila a posolila ( má tak lepšiu chuť s cukrom a peknú farbu).

    Cesnakové placky z ovsených vločiek - obrázok 3
  4. 4

    DOBRÚ CHUŤ :)

    Cesnakové placky z ovsených vločiek - obrázok 4

Diskusia k receptu

adkas
no u nas by to v nedelu neobstalo :).....my v nedelu iba maso :).....ale chvalim tvoju vynaliezavost :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia