Krém, ktorý sa nezráža

smajliqa - fotkasmajliqa, 5. októbra 2014

tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je podla mňa úžasný, a aj preto, aby som si Zobraziť celý popistento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je podla mňa úžasný, a aj preto, aby som si ho mohla vložiť do kucharskej knihy.ak tu už taký je, ospravedlňujem sa vopred :) za poch.ďakujem :)

Suroviny

250 ml
50 g
40 g
2 ks
250 g
100 ml (alebo rum)
1 čl




Postup

  1. 1

    Do studenej vody zašľaháme múku a vanilkový puding, postupne zašľahávame aj žĺtka. Všetko dobre vymiešame a uvaríme ako puding.Necháme dobre vychladnúť, občas premiešame.

  2. 2

    medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom( dáme toľko, koľko má kto rád), a zašľaháme k vychladnutému pudingu.

  3. 3

    Nakoniec primiešame deci rumu a lyžičku kakaa, a dôkladne vymiešame. všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. krém je dobrý aj pod marcipán, nezráža sa a dobre drží :)

Diskusia k receptu

orchidea
Robím tento krém už roky ale s mliekom...musím vyskúšať s vodou...:)
orchidea
Zabudla som ešte napísať...neviem či tým, že ho robím z mlieka alebo prečo, ale stalo sa mi už že sa zrazil....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia