Tvarohovo-kakaová pena Paťa

aleana - fotkaaleana, 17. septembra 2014
Tvarohovo-kakaová pena Paťa
Foto: aleana

Keď nechcete kupovať deťom výrobky plné konzervantov, zahusťovadiel a stabilizátorov, urobte im túto zdravú alternatívu peny, ktorú dostať v obchode pod názvom Paťa. Chuťovo Zobraziť celý popisKeď nechcete kupovať deťom výrobky plné konzervantov, zahusťovadiel a stabilizátorov, urobte im túto zdravú alternatívu peny, ktorú dostať v obchode pod názvom Paťa. Chuťovo je na nerozoznanie od tej obchodnej. Môžu ju dokonca jesť aj tí, ktorí držia Dukanovu diétu. Recept je práve zo stránky o Dukanovej diéte, autorkou je pani Bronislava Galloux.

Suroviny

1 ks
2 PL
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajíčko si rozdelíme na žĺtok a bielok. Žĺtok vyšľaháme so sladidlom, pridáme tvaroh a kakao a zamiešame. Bielok vyšľaháme na sneh a zamiešame do tvarohovej masy. Hotovo :-)

Diskusia k receptu

smejkad
sladidlo a surove vajicko ma trosku brzdia, ja by som si urcite pochutila, ale mojej malej by som nedala
mezi
Načo je dobré konzumovať sladidlo, keď si to zdravotný stav nevyžaduje!? Zdravé telo predsa produkuje inzulín ako má!
Vajce vyšľahajte nad parou s trochou cukru, prípadne vymeňte za hnedý cukor, či med. Jedno vajce máte ušľahané za 3-4 minúty. Otázne je, či má zmysel špiniť pre tak malé množstvo peny riad a míňať energiu. To už radšej zjem kúpenú tú konzervovanú penu, či len surový tvaroh s kakaom.
smajliqa
vsetky diety su urcitym sposobom postavene na hlavu,,, aj tato maskrta obsahuje surove vajce a sladidlo...
hovorim, urcitym sposobom trosku pritoahnute za vlasy... najprv radia ludom ako schudnut, a ked schudnu, budu im radit ako urobit detox organizmu a ocistit ho od skodlivin, tak im ponuknu niekolko dnovu ocistu v podobe freshov, kde je samozrejme tona cukru, aj ked prirodneho... to vedie zasa k priberaniu, a tym padom zacneme jest samoska opat umele sladidla a podobne,, jeden velky hlupy kolotoc...
najlepsia je uprava stravy, dozivotna.... ziadne diety, ani dukanova...
len tak pre info:
2PL kremoveho tvarohu, 1ks vajce, kakao, maju taku energeticku hodnotu asi ako jedno volske oko na teflone a k tomu celozrnna kaiserka. takze si rozmyslim dva krat ci sa budem napchavat penou s ktorej sa nenajem, alebo ranajkami, co mi daju z kazdeho rozku trosku... aj vlaknina, aj bielkoviny, aj sacharidy, aj tuky :)
aleana
pod "sladidlom" som nemyslela umelé sladidlá, ako sacharín, aspartam a podobne, myslela som akýkoľvek sladiaci prostriedok, ktorý mi osladí potravinu podľa mojej chuti, teda aj bežný cukor, prípadne trstinový, kokosový, xylitol, agávový alebo ryžový sirup,melasa, proste čo kto má rád a používa. Mne na osladenie tejto peny stačí stévia.
aleana
@smajliqa- táto pena nie je myslená ako náhrada raňajok, ja si ju zvyknem dať podvečer okolo 17-18 hodiny...
1x manya
aleana
@mezi- nič nebráni zdvojnásobiť si dávku, teda dať 2 vajíčka, 4 lyžice tvarohu...ja keď som robila túto penu pre mamu aj sestru, dala som dvojnásobnú dávku a bolo dosť pre náas 3.
aleana
a tým, že som sem dala tento recept, som nechcela povedať, že podporujem Dukanovu alebo akúkoľvek inú diétu...iba to, že táto pena je vhodná pre tých, ktorí ju držia. Jasné, že je zdravšie celoživotná úprava stravy, nielen krátkodobá, lebo potom nasleduje jo-jo efekt...
1x manya
aleana
v každom prípade ďakujem za komentáre.
smileynqa
presne toto ma včera napadlo pri čítaní komentárov - prečo si niekto pod sladidlom hneď vybaví umelé ...sladidlo je aj cukor, aj med, aj stévia a aj aspartan...každý nech si dá, čo uzná za vhodné :) surové vajcia sa bežne používajú v zmrzline, tiramisu, nie je natom nič nezvyčajné a opäť si myslím, že komentáre na tému vajec sú zbytočné...kto nechce surové, nech si ich urobí nad parou, alebo nech to nerobí vôbec..každopádne, recept určite vyskúšam, nám surové vajcia nevadia, tvarohové máme radi :)
mezi
Pretoze hovorime slovensky?! A slova sladidlo a cukor sa pouzivaju v takto rozdielnych vyznamoch! Neobstoji ziadne dodatocne obhajovaniw sa. Predpokladam, ze viete usudit, ze kedze pisem Komentar, vychodil som prvu triedu, kde som zvladol abecedu, ze mam pristup na internet, ze obsluhujem pocitac, mobil, tablet, ze somsi zazmluvnil providera, ze viem stranku citat a teda ze viem nasobit. Odporucat mi teda zmenit si mnozstvo je tak isto scestne, to uz je moj recept, nie Vas. Vy ste autor receptu, tak ho publikujte korektne a sfojte si za nim, aj za mnozstvami. Recept je preto recept, ze ked zopakujem po Vas davku a postup, dostanem zakazdym rovnaky vysledok.
aleana
@mezi- ja nie som autorka receptu, v úvode som napísala, kto je autor...ja som ho sem len pridala z inej stránky. A opísala som ho presne tak, ako tam bol uvedený :-) a bežne sa robí, že gazdinky pri varení a pečení si upravujú množstvá podľa toho, ako im to vyhovuje. Nevidím v tom nič scestné...garantujem Vám, že výsledok bude rovnaký, či urobíte z jednej dávky, alebo dvojnásobnej, prípadne trojnásobnej. Zmení sa len množstvo :-) čo sa týka pojmu sladidlo, vysvetlila som, čo tým myslím ja. A čo si dáte Vy, je len na Vás :-)
aleana
@tatojano prečo nie? veď sa tu nič nevarí ani nepečie...a o to ide pri raw receptoch, aspoň ja mám takú informáciu. Alebo sa mýlim? Ak áno, opravte ma...
brambora
@aleana myslim, ze @tatojano narazal na ten tvaroh. raw strava nie je len o tom, ze nic nevaris a nepecies, ale raw su aj vyrobky, ktore nie su chemicky upravovane a myslim, ze tvaroh si presiel nejakym chemickym procesom ;)
aleana
tak OK, nevedela som...ďakujem za opravu aj za komentáre :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia