Nekysnuté syrové špirálky fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 16. septembra 2014

K vínu, pivu, alebo len tak k dobrému filmu namiesto chipsov...možno tu podobný recept je, ak áno, tak sa s ním nezdržujte, ak sa Zobraziť celý popisK vínu, pivu, alebo len tak k dobrému filmu namiesto chipsov...možno tu podobný recept je, ak áno, tak sa s ním nezdržujte, ak sa Vám zapáči poteším sa.

30ks
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
200 g
200 g
200 ml
1 bal.
1-2 ČL
Plnka:
100 g
100 g strúhaný
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, smotany, soli a PDP vymiesime cesto. Špaldovú celoznrnú múku som tam pridala pre jej orieškovú chuť a chrumkavosť po vychladnutí cesta.

    Nekysnuté syrové špirálky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na tenký plát. Zmäknuté maslo vymiešame so soľou a natrieme na vyvaľkané cesto. Hojne posypeme Grana Padanom.

    Nekysnuté syrové špirálky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatočíme do rolády a nakrájame na kolieska o hrúbke 1cm a priemere asi 5cm. poukladáme reznou stranou na papier na pečenie.

    Nekysnuté syrové špirálky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na povrchu ich ešte posypem syrom, ničím nenatieram, len vložím do vyhriatej rúry...

    Nekysnuté syrové špirálky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekli sa 15 minút pri teplote 200 st. Pekný večer pri pohári vínka prajem...

    Nekysnuté syrové špirálky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Uložila som, ako inak? Grana Padano dodá výbornú chuť čomukoľvek (no, torte asi nie, hahaha...) a na tvojom recepte sa mi páči, že nie je z kysnutého cesta, predpokladám teda, že na druhý deň "nezvädne", že bude rovnako dobrý ako čerstvý. Vyskúšam, uvidím.
afataga
mas pravdu, podobne tu su, ale vacsinou z kysnuteho cesta, co mne nevadi, ale nepaci sa mi, ze skoro vsade je kecup, nejaka podivna sunka, pizzove korenie a pod., tieto tvoje to je iny level :-)
zuzanka1367
Všetkým Vám ďakujem za Vaše komentáre. @ivav naozaj to ani jednoduchšie nejde a výsledok uspokojivý, tak sa mi to páči :-) @medovnicek chipsy ani keby ma bili, radšej si upečiem...@sovka62 to je presne ten výraz, nezvädli, práve na druhý deň chrumkajú a veru ja tiež Padano sypem skoro všade...@terinka @zinajda ďakujem, dúfam, že nesklamú, @jujoska niekedy je menej viac..:-D @atafaga ďakujem, level dosiahnutý jednoduchosťou...
mesiar50
Manzelka ma rada vyrobky zo spaldy.Tvoj pekne publikovany recept sa mi zide.Spiraliky su urcite nielen efektne,ale aj velmi chutne.Pri sporaku si jednoznacne sikulka.Dakujem pekne.
zolik
Milujem slane chutovky, jednohubky, tycinky atd. Recept ulozeny za 5. dakujem
vikina123
Robievala som z lístkového cesta, ale odteraz budem iba tieto tvoje zo špaldovej múky. Vďaka za recept.
luss44
slaných dobrôt nie je nikdy dosť, takže už sú uložené. Musia byť výborné, špaldovú skúšame hocikde, chutí nám.
ivav
Vyskúšala som ich a už som ich spravila asi 5 krát. Sú rýchlo hotové
a vynikajúúúúce!
amelie
pekný recept, @zuzanka :-))) už som si ho uložila na vyskúšanie, postup je rýchlejší ako pri kysnutom ceste. Ďakujem:-))) a @delawara z Derevne neber vážne, napriek jeho nicku ho všetko cudzie alebo neslovenské irituje:-(
ribenka
@Ribenka (10.12.2018 09:13)

Informácie a videá o tom, v akých podmienkach žijú kravy, z mlieka ktorých sa vyrábajú syry parmezán a grana padano sú na stránke CIWF.
haji
@Ribenka (10.12.2018 09:13)
Vše z velkovýroby je možné nekupovat. Neostala by bez poskvrny ani voda z vodovodu. Poprosím, otevři si svoji diskusi. Vkládat podobné pod pěkný recept, je když nic jiného, tak autorce nepříjemné. Každý používáme nějaké suroviny. Téměř všichni jsme na velkovýrobě závislí. Máš-li svoji farmu, blahopřeji a můžu s klidným srdcem napsat, že "závidím". Přeji hezký den.
2010
@Ribenka (10.12.2018 11:41)
A co keby si konecne pridala aj vlastny recept a nespamovat s CIWF pekny recept, pozri ci ty zvieraci slnieckari pridali aj daco o tom ako sa chovaju zvierata v cine a v arabskych krajinach?
Mozes si ist kupit parmesan alebo grand padano od Consorzio del Parmigiano Biologico, ale cena ta vytoci do vrtule.
afataga
@Ribenka (10.12.2018 09:13)

Takze nekupujes ani ine syry a mliecne vyrobky? Alebo tie sa nevyrabaju z mlieka?
1x haji
bubaya
@Zuzanka1367 (10.12.2018 16:52)

Ja mám hádam pol kila parmezánu, švagor mi z Talianska taký drahý, dobrý doniesol.....a teraz nemôžem mlieko, tak neupečiem, hlboko sa ospravedlňujem. :))
zuzanka1367
No ale dievčatá aj chlapec Vás ja rada čítam, bez Vás by mi bolo smutno, @bubay ja môžem syr stále a vždy, dáme to nejak dokopy, napíš čo môžeš, ja na oplátku zoženiem to a @afataga pre Teba by som tiež niečo dobré našla...veď ste to tak pekne devenke vysvetlili, ani sama by som to tak nevedela :)
1x bubaya
bubaya
@Zuzanka1367 (10.12.2018 18:45)

Nič mliečne, teda ani syr, maslo som oželela, jogurty a smotanu, bryndzu.....ani vajcia, pšenicu, cukor...ale som dopracovala, hehe. Ale za syrom je mi veľmi smutno, a tak by som si dala pizzu, ale bez syra??? Čo sa mi tak krásne roztopí a priškvrkne, ak nie syr.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia