Cícerové fašírky

summerx - bez fotkysummerx, 9. septembra 2014
Cícerové fašírky
Foto: summerx

Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1/2 hrnčeka
1 strúčik
1 ks
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Cícer si deň predtým namočíme do vody (alebo použijeme cícer z konzervy). Na druhý deň uvaríme s bobkovým listom asi pol hodinu. Vytvorí sa nám na povrchu taký biely povlak - ten lyžicou vyberieme aj s bobkovým listom. Zlejeme z vody, pomixujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Nastrúhanú mrkvu, syr a vločky pomiešame, pridáme vajce, vychladnutý pomixovaný cícer, soľ, korenie a papriku.

  3. 3

    Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré môžme vyprážať na panvici, alebo ako som to robila ja - piecť v rúre. Plech vystlieme papierom na pečenie, potrieme ho olejom, naukladáme fašírky, tie tiež potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňov asi 30min. Po 15 minútach fašírky preobrátime a pečieme ďaľších 15 minút. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kuchticka
Dobry recept a tentoraz spravim podla teba. Ja totiz taketo fasirky alebo placky robim dost casto a z roznych druhov strukovin a tiez vzdy s vlockami a syrom. Nesmazim, iba opekam na panvici alebo peciem v rure.
Tak nech sa ti darii nadalej.
rea1
o áno, toto určite spravím, cícer je trvalou súčasťou mojej kuchyne, veľakrát ho naklíčený zobem len tak, miesto orieškov. tento tvoj recept sa mi veľmi páči, v podstate je veľmi variabilný, zeleninu, vločky i syr môžeme meniť podľa vlastnej chute. tvoj recept sa mi páči, spravím ho, len čo sa mi namočí cícer. vďaka za inšpiráciu.
ivav
Dobrý recept, celé to vyzerá chutne.
aleinad
Vyzerajú výborne, dnes ich urobím aj ja. Ráno, pred odchodom do práce, som si namočila cícer, ako keby som tušila, že tu tento recept dnes nájdem:)
finczi
Recept sa mi veľmi páči, ďakujem za tip! Jedlo na Vašej fotke vyzerá pekne, lákavo...
martamm
Cicer mam velmi rada, Tvoj recept padne vhod a hlavne sa mi paci, ze fasirky sa pecu v rure :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia