Kukuričné krekery so semiačkami fotorecept

danja301 - fotkadanja301, 6. septembra 2014
Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept)
Foto: danja301

Blížia sa pochmúrne jesenné večery a nás popri knihe ,alebo dobrom filme to bude často ťahať do kuchyne niečo si zobnúť .Namiesto toho ,aby Zobraziť celý popisBlížia sa pochmúrne jesenné večery a nás popri knihe ,alebo dobrom filme to bude často ťahať do kuchyne niečo si zobnúť .Namiesto toho ,aby ste sa zásobili všeličím,chutným,slaným a mastným z obchodu, ponúkam zdravšiu variantu toho ,čo môžete si môžete zamaškrtiť aj z domácej produkcie.

140 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
100 g
200 g
150 ml
500ml ml
2 - 3  lyžičky




Postup

  1. 1

    Kým začneme spracovávať zmes ,rúru si predhrejeme na 150 st. Do misky dáme postupne všetky požadované suroviny vrátane oleja a začneme miešať. Postupne pridávame vodu. Zmes bude na začiatku redšia,ale postupne voda vsiakne a zahustí sa.

    Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastriháme si papier na pečenie veľkosti plechu . Rozprestrieme ho na pracovnú dosku,dáme na neho 1/3 zmesi. Dané množstvo surovín by nám malo vystačiť na 3 klasické plechy do rúry. Druhé 2/3 postupne spracujeme rovnakým spôsobom.

    Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme zmes na papieri ,dáme na neho rovnako veľký kus papiera a valčekom rozvaľkáme na tenkú vrstvu.

    Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme takýto pekný tenký plát a aj s papierom ho prenesieme na plech. To isté urobíme aj s ďalšími 2/3 zmesi . Ja mám teplovzdušnú rúru ,piekla som ich naraz ,len som občas vymenila poradie plechov v rúre.

    Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekli sa dve hodiny. Sú veľmi krehké,oddeľujú so od seba a sami si určujú svoj výsledný tvar.Ak máte radi voňavejšiu verziu,je možné rozvoňať ich oregánom,rozmarínom,prípadne pre pikantnejšiu variantu je vhodné pridať trochu chilli. Dobrú chuť!

    Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sashan
Výborné pre bezlepkárov. Kukuričná múka má byť hladká alebo polohrubá? A ešte jedna otázka,dá sa ten plát po upečení pekne krájať,alebo sa len rozláme?
danja301
fakt dve hodiny ,tiež som sa čudovala,lebo kombináciou surovín nebolo možné predpovedať ako dlho sa budú piecť,oni sa v podstate sušili,keďže tam nie je ani vajíčko ,ani múka,ani droždie,tak som bola sama zvedavá ako dlho to bude trvať ,ja mám teplovzdušnú rúru,možno v inej by to bolo kratšie....
danja301
ja som mala polohrubú,ale ak ich robíš s hladkou sú jemnejšie,zmes nekysne preto je to v podstate jedno,s hladkou múkou sú ešte tenšie..
danja301
@sashan ,ak robíš s polohrubou múkou sa skôr láme ak robíš s hladkou dá sa aj jemne nakrájať...
boxik
Kukurica , ľanové smienka, sezamové semienka ,slnečnica, neviem prečo ale mal som dojem že som podobný recept už niekde čítal a predstavte si že som ho našiel na obale vtáčieho zobu čo kupujeme našim papagájom.
danja301
...@boxik ,vtáci zobú aj čerešne a neznamená to ,že je to potrava len pre vtákov,ak nie si fanúšikom takéhoto druhu konzumu ,mohol by si sa zdržať podobných komentárov,sú ľudia ,ktorí nemôžu čipsy ,ani iný komerčný konzum a sú odkázaní práve na takýto druh potravy vďaka svojim zdravotným problémov...a nie sú papagáje ,sú ľudia tak ako aj ty....
boxik
Ja som nepovedal nič dehonestujúce , proste som iba konštatoval kde je možné podobný recept vidieť.To že to niekto vzťahuje na seba je jeho problém, ja iba doplním že podľa toho aké recepty sú v prevažnej miere na tomto fóre uverejňované má zdravotné problémy väčšina populácie tejto krajiny a že tí čo máme radi pre ľudí normálne jedlo sme v menšine.
danja301
@boxik tak si na tie recepty ani neklikaj ,tym ľuďom nemusíš ty ako sa sám zaraďuješ z menšiny oznamovať ,kde je možné podobné recepty vidieť.Ako budú chcieť ,zistia si to sami a podľa toho ,akú máš profilovú fotku si veľmi ďaleko od tejto skupiny ,tak nechápem ,prečo si nepozeráš recepty ,ktoré podľa tvojej fotky ,sú tvojou cieľovou skupinou .Myslím,že o komentáre tvojho druhu tu nikto nestojí ak sa ti recept nepáči odignoruj ho ,alebo ohodnoť zle.A problémom sa to stáva...presne vtedy, ak ľudia nie sú k sebe tolerantní a navzájom sa vysmievajú ,je to veľmi smutné... si už človek v rokoch ,tak by si to mal zo skúsenosti vedieť....hovorí sa ,že múdrosť prichádza s vekom.....
boxik
To že máme demokraciu snáď nespochybňuješ a to že si ja budem klikať kde chcem je teda jasné. Inak pravdepodobne je to aj tým vtáčim zobom , že niekto nevie stráviť ani trošku tej humornej nadsádzky čo je zrejme aj tvoj prípad,hladní ľudia vedia byť nervózni, prajem pekný zvyšok dňa.
danja301
@2010 však o to ide,že ja sa skutočne neživím semiačkami a humorná nadsádzka mi skutočne nechýba,ja som sa len postavila na stranu tých ,ktorí sú na takúto stravu bohužiaľ odkázání,@box ík si to bohužiaľ nevšimol,zmohol sa len na daný komentár a vzhľadom na moje predchádzajúce recepty uznáš,že vôbec nehladujem :) ja som sa len zastala ľudí ,ktorých @box ík prirovnal k papagájom ,samozrejme s humornou nadsádzkou ....vzhľadom na to že,hádok a vyhrotených situácií je na tomto fóre bohužiaľ viac než dosť ,prosím o ukončenie tejto debaty....prajem vám pekný deň...
lucilik
super napad na taketo krekry, obavala som sa, ze mi ostali len zemiakove chipsy :( ale nie su nahodou slnecnicove semienka pri HIT diete zakazane?
danja301
@lucilik ,skutocne neviem ,nie som odbornik pri kombinacii semiacokpri roznych druhoch intolerancie,ale myslim si ,ze aj tento receptik mozno kombinovat vsakovako ,komu ako vyhovuje...:)
markam
Tak tento receppt som hľadala nakolko som si ich minule kupila v obchode a chcem si ich skusit spravit doma ale tam pise ze su z kukuricnej krupice čo mysliš mohla by byt namiesto tej muky
danja301
@markam ,samozrejme...ak su z krupice su trochu tvrdsie a chrumkavejsie,ak su z muky su jemnejsie,ja to mam vyskusane z oboch a na kvalite to neubera....vyskusane,nemusis mat obavy,ci to urobis z kukuricnej muky,alebo krupice....:)
1x markam
beatacsontosova
Skusila som z kukuricnej hladkej muky a piekla som cca hodninu, fantasticke chrumkanie, z polovice som mala na dva velke plechy, valkala som na uplne tenko, s guacamole boli perfektne
slawi
Ja som taketo nieco vyskusala s gastanovou mukou, cesnakom,bazalkou, sesamom a neviem co este som tam pomiesala :) bolo to super. Mam rada taketo receptiky
ilusa
@boxik (7.9.2014 12:06)

Hovoríš že pre vtákov ? Tak potom si tu správne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia