Bravčová roláda s hubami fotorecept

havino - fotkahavino, 31. augusta 2014
Bravčová roláda s hubami (fotorecept)
Foto: havino

Ono to takto nejak u nás vyzerá, keď je veľa suchohríbov.

120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka:
 medzi prsty
 medzi prsty
2 ks
2 ks
 malý plátok




Postup

  1. 1

    Osmažíme cibuľu, pridáme hríby, huby lesné, kto čo má, osolíme, okoreníme,pridáme medzi prsty červenej ml.papriky, nepodlievame ich vodou, podusíme ich len pokiaľ zmäknú, aby sa dalo s nimi dobre pracovať, zarolovať do mäsa. Do udusených húb pridáme dve vajcia, hrsť petržlenovej vňate, odstavíme. Vajíčka nám huby udržia v kompaktnej hmote. Bola som v tom, že som odfotila aj s vajciami.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bravčové pliecko si rozrežeme a vyklepeme na plát. Osolíme, okoreníme. Potrieme hubovou zmesou a zrolujeme, pomôžeme si ihlicami, ja som ju aj špagátikom zviazala.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roládu preložíme do pekáča, posypeme druhou pokrájanou cibuľou a hríbami. Mala som zo včera odložené malé huboliatka, tak šli celé na pekáč. Roládu ešte z vonku osolíme , pre farbu mletej červenej papriky, mletej rasce, celej rasce medzi prsty. Obložíme vetvičkami majoránky, vetvičkou tymiánu, prihodíme 3 strúčiky cesnaku v šupke, zalejeme vodou, ja som mala začínajúc sa variaci vývar. Tekutiny dáme do polky rolády, nech sú huby komplet zaliate, pečením sa odparí.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som hodinu prikryté a pol hodinu odokryté.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú roládu vyberieme a necháme mierne vychladnúť, nekrájame hneď, by sa rozsýpala.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mierne vychladnutá, drží pokope.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do šťavy som pridala plátok masla a držala v teple.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mali sme k tomu popučené zemiaky a jednoduchý šalát, paradajky, cesnak, cibuľa, soľ, olivový olej, bazalka.

    Bravčová roláda s hubami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

olinecka
Výborný recept len keď je tam tymian ,nie je veľmi aromatické.Dobré!!!!
tiginko
tak toto je nádherné jedlo, musí chutiť fantasticky! A ešte k tomu tie krásne fotky... Síce si túto parádu ukladám do receptov, ale neviem, kedy sa ja dostanem k tak krásnym hríbom
kukulienka71
Najprv som myslela, že Afatagin recept, máte podobné fotenie, len ty trocha farebnejšie;-) Krásny recept, to sa máš, že máš toľko húb! šikulka:-)
havino
@olinecka , tie vetvičky sú čerstvá majoránka, tymiánu len prútik menší bol
@tiginko , ja čistím huby, myslím na teba, fakt, keby si nebola tak dalej ako si a čerstvé sa poslať nedajú, holubov nemám :-) snád budúci rok, si pochodíš
@daguska , @kukulienka , vdaka moc za pochvalu
patroveckypitrs
Musím si to uložiť. Vyzerá to dobré aj veľmi jedlé. Len teraz bol rok na hríby tak som si aj predvaril a baličky dal do mrazaku uvarím neskôr. Ja si k tomu urobím brusnicovú omáčku. Dávam 5* .
skillet
Prekrásny recept aj foto. Len ma napadlo (prepáč, nič v zlom) keď vidím na tanieri napísané havino, že je to jedlo pre psa :-) To by bola veľká škoda!
havino
@pusta , @jo žka, dakujem vám veľmi pekne

@skillet , :D, som sa zasmiala. No ale inak, vidíš tých dvoch trhačov na mojej foto? ja ich tak zbožňujem, že keby mohli aj im tak naservírujem, fakt, vdaka Ti za komentár.
margaretka28
parádne si navarila, aj odfotila, nedá sa nič povedať, len pochváliť a uložiť do kk
katka78
Jedlo vyzerá a verím, že aj chutí výborne! Fotky sú tiež skvelé. Dobrá práca!
jerica
@havino , to musela byť vôňa , zbožňujem hríby a s hríbami jedlá:-)
Krásne foto , priam volajúce " zjedz ma " !!!
frezia
Krasna rolada, urcite urobim. Dakujem za vyborny recept.
luss44
milá @havino , sledujem že vymýšľaš s hubami, čo sa len dá :) Ale treba využiť, kým sú. Ja som včera dala do mrazáku, dnes chystám palacinky na slano s hubovou plnkou. Tvoja roláda sa mi veľmi páči, určite ju vyskúšam. Foto ako z časopisu, si šikuľka.
ivav
Vyzerá to výborne. Keby si ma ponúkla, nedala by som ti košom.
havino
žienky zlaté, dakujem za komentáriky

@jerica , hundrem ked mi tie huby furt zvláča a zvláča, ale dnes prešťastný, že ho vysielam ešte na ne, ale podmienka suchohríby, hríbov mám dosť, modráky nemám moc v láske, ale tieto suchohríby sú pre mňa naj, aromatické, pravá hubová vôňa
salinka
Úžasné roládky. Ten recept si sama namixovala?
havino
@salinka , dakujem, plnku robievam aj zo sušených v zime, teraz ich bolo viac, ako dosť čerstvých, tymian som odkukala od @afataga v pekáči a ja ešte dala aj majoránku čerstvú, viac menej sama, aj vykostila sama:-)
elysa
krása nevídaná a kde som ja bola, že som toto nevidela... TS
yogicek
Drahá @Havino
V júni som hovoril, že sa chystám na ďalší Tvoj receptík, tak dnes prišiel na rad tento a nezostáva mi nič iné len pochváliť. Síce som musel s hubami a bylinkami improvizovať lebo vlastné nemám, tak huby boli obchodné a bylinky sušené ale aj tak to bolo bárs dobré. Aj návšteva pochválila. Len som návšteve nepriznal, že v originálnom recepte sú ako príloha bandurky aby som ich nemusel jesť. Radšej som urobil viac šťavičky a príloha bola ryža. Milá Tánička máš u mňa veľkú pochvalu a prajem Ti pekný zbytok nedele.
P.S. A už aj viem ktorý rcp. od Teba bude nasledovať.
1x havino
havino
@Yogicek môj, ale, že ty znáš človeku urobic radosť na duši a úsmev od ucha k uchu. Som potešená, že si si vybral z toľkých hubových receptov tento môj a zároveň aj mne pripomenul, Táňa, ved aj toto si varila kedysi. Celý víkend návšteva a za toho oného som nevedela čo im uvariť, čo ja sa nadumala, huby mám svoje, nie moc, ale sú, aj mrazené, aj sušené, toho roku neboli plné koše, do hrsti sušených bolo a viem, že takúto roládu nemali ešte. dakujem za odozvu, nech padlo a padne na úžitok aj na budúce. Tak nech chutí aj to budúce jedlo. Dakujem ešte raz. S bandurkami si si vedzel poradiť, ja to tež tak mením, nááá šak nastavím šťavu a ryža môže byc a niekedy aj lepšia jako bandurky. :-) si Kuchár, vieš to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia