Višňový rez fotorecept

sdb - fotkasdb, 30. augusta 2014
Višňový rez (fotorecept)
Foto: sdb

Keďže máme prebytok ovocia a mraznička očakáva další nával, drobné ovocie si hľadalo využitie. Z originálneho receptu veľa neostalo, ale nový je tie skvelý!

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks celé
200 g
20 g
250 ml
250 ml
2 ČL
400 g
30 g
1000 g
2 bal.
1 bal.
podľa chuti
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Recept je na veľký plech koláčov, cca 30 ks 4x4 cm. Použiť môžeme akékoľvek drobné ovocie podľa chuti alebo dostupnosti (upravíme množstvo cukru v rozvarenom ovocí podľa jeho sladkosti a toho, ako to máme radi). Rozohrejeme rúru na 190°C (teplovzdušná stačí okolo 175°C). Pripravíme si navážené a odmerané suroviny na cesto, aby sme ich mohli postupne zašľahať do cesta. Plech naolejujeome a vysypeme trochou múky. Celé vajcia rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne prišľaháme mlieko, olej, citrónovú kôru a múku s kypriacim práškom. Vysypeme na plech a vložíme do rúry na 20 cca minút.

    Višňový rez (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ovocie vysypeme do hrnca a privedieme k varu.

    Višňový rez (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V malom množstve šťavy z rozvareného ovocia rozmiešame pudingy a želatínu a ešte minútu povaríme za stáleho miešania (inak vykypí, ako mne :) ).

    Višňový rez (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejeme na hotové cesto a necháme dobre vychladnúť.

    Višňový rez (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním ozdobíme mascarpone vymiešaným s vanilkovým cukrom a ovocím. Do cesta môžeme primiešať podľa toho, ako máte cesto radi mleté orechy, aby bolo sýtejšie (50 – 100g), prípadne pridať citrónovú šťavu aby bolo ľahšie (do 100ml) alebo kakao pre výraznejšiu kombináciu s višňami. Zdobiť možno aj šľahačkou, či natrieť vrstvu Mascarpone na celý povrch koláča a posypať kakaom, Grankom, orechami, etc.

    Višňový rez (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babkamt
koláč vyzerá dobre. Naozaj tam ide 250 ml oleja?
58317_1409052824 - profilový obrázok
sdb
sdb
Ano, naozaj, ja som dokonca dala olivovy a vobec ho nebolo citit.
marienka44
Pekný recept. Len nie je jasné, či tie visne (1000 g) sú kompotované alebo nie. Ak je to kompot, tak v bode č. 2 sú visne aj so stavou z kompóta? Ďakujem za vysvetlenie. Ešte malá poznámka: želatína sa nemá variť, inak zglejovatie. Ty si ju povarila spolu s puding. práškom. Nevadí?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia