Burgery

jenni - fotkajenni, 29. augusta 2014
Burgery
Foto: jenni

Všetky potrebné recepty na úplné dotvorenie týchto burgerov nájdete u mňa na vareche. Napríklad burgerové žemle alebo avokádový dip zo sušených paradajok a čerstvej Zobraziť celý popisVšetky potrebné recepty na úplné dotvorenie týchto burgerov nájdete u mňa na vareche. Napríklad burgerové žemle alebo avokádový dip zo sušených paradajok a čerstvej bazalky. Burgery sa možno zdajú byť trochu náročnejšie na prípravu, čo sa týka namáčania a varenia cíceru, strúhania cukety a pod., ale verím, že je tu plno zdatných a šikovných ľudí, ktorým príprava burgerov nezaberie kopu času, pretože sa ich určite oplatí vyskúšať. www.dontbefakebakesomecake.sk

45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
podľa potreby z uvareného cíceru
1 ks nastrúhaná stredne veľká
1 ks stredne veľká
3 strúčiky čerstvý
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
3 PL
3 PL
podľa potreby
podľa potreby
Okrem toho:
 čerstvé
 čerstvé mäsité




Postup

  1. 1

    Večer, deň pred prípravou a pečením burgerových placiek si namočíme 1 hrnček cíceru a namáčame do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, nalejeme novú a cícer varíme približne 45 min. pokým nezmäkne. Vodu z uvareného cíceru si zlejeme do nádoby.

  2. 2

    Cícer vymixujeme do hladka spolu s vodou z uvareného cíceru. Vodu pridávame podľa potreby, aby zmes nebola príliš vodnatá, iba hladká (napr. ako nátierka). Vymixovaný cícer si zatiaľ odložíme bokom.

  3. 3

    Cuketu si očistíme, rozrežeme, vnútro z cukety vydlabeme a očistenú cuketu si nastrúhame. Vydlabané vnútro z cukety na prípravu bugerov potrebovať nebudeme, môžete ho využiť inak. Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu. Cuketu si v rukách „vyžmýkame“ z prebytočnej vody.

  4. 4

    Cibuľu a cesnak si očistíme, cibuľu nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. K cibuli pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a trochou chilli.

  5. 5

    Cuketu zmiešame s cícerovou pastou, cibuľou a cesnakom, pridáme lahôdkové droždie, ľanové semienka, múku a strúhanku podľa potreby. Všetky suroviny spolu zmiešame a v prípade potreby dochutíme soľou, korením a môžeme pridať znova trochu chilli. Strúhanku pridávame, kým sa nám nevytvorí masa, ktorá sa nám nebude rozpadávať pri tvorení placiek.

  6. 6

    Nakoniec už len tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Plech alebo misu na pečenie potrieme olejom, poukladáme placky a pečieme pri 200 stupňoch 10 min. z každej strany.

  7. 7

    Keď máme placky upečené, pripravíme si žemle, tie rozrežeme, obe strany žemle potrieme avokádovým dipom (recept naň som na varechu už pridávala, ide o avokádový dip, či guacamole s čerstvou bazalkou a suśenými paradajkami, ktorý skvele hodí na tieto burgery). Na natrené žemle dáme umyté listy špenátu, placku, paradajky nakrájané na kolieska, znova špenátové listy a žemle spojte. Žemle použite tiež domáce, sú chutnejšie ako tie z obchodu, receptov na žemle je mnoho, môžete skúsiť napríklad recept na burgerové žemle odo mňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia