Jarný mrkvový koláč

lovemuffin - fotkalovemuffin, 26. augusta 2014

Šťavnatý, ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre vegetariánov. Recept je z časopisu F.O.O.D. http://nikilovemuffin.blogspot.sk

8
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
4 ks
4 ks jarná
4 ks celé
150 g
500 g
podľa chuti
pdľa chuti
 na vysypanie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Ale lístkové cesto sa už dnes bežne predáva hotové rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie, takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Rozprestrieme ho a aj s papierom uložíme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Ak nemáte formu na tarte z odnímateľným dnom na ľahké vyberanie, nevadí - cesto je stále ešte na papiery na pečenie.

    Jarný mrkvový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvy si umyjeme a nastrúhame, jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Zmiešame tvaroh, vajíčka, dochutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme a trochu postláčame. Na vrch naukladáme kúsky nivy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút dozlatisla.

    Jarný mrkvový koláč - obrázok 2

Diskusia k receptu

kukulienka71
pekný koláč, ale tvaroh by som asi vymenila za vajíčkovo-smotanovú zálievku, nejak mi tam nie je po chuti. Ale možno by som sa prekvapila;-)
radost
toto ma láka skúsiť..no na inom ceste..nie lístkovom..
skúsené varecháčky-poradte..na akom inom..??krehkom..kysnutom..??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia