Koláč Rendezvous fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 11. augusta 2014

Stretnú sa dve nevzhľadné jablká a štyri ešte nevzhľadnejšie banány: " Nejdete s nami na kávu do mesta? " " Ále nie! zavolajme radšej pohánkovým Zobraziť celý popisStretnú sa dve nevzhľadné jablká a štyri ešte nevzhľadnejšie banány: " Nejdete s nami na kávu do mesta? " " Ále nie! zavolajme radšej pohánkovým vločkám a ostatným kamošom a poďme do cesta, bude to väčšia zábava!" Takto nejako sa to udialo u mňa doma v kuchyni a vznikol chutný koláčik:-)

18
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
1 hrnček
1 hrnček
5 dkg
1 dkg
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1 ČL
2 PL
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Hrnček: 2dcl Pomletý mak som sparila trochou vriaceho mlieka a hneď som k nemu pridala maslo, nechala som ho roztopiť. Prichystala som si aj ostatné suroviny:

    Koláč Rendezvous (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Droždie som nechala napučať vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru a spolu s postrúhanými jablkami, popučenými banánmi, vajcom, makom, štipkou soli, trochou nastrúhanej citrónovej kôry, pohánkovými vločkami a vlažným mliekom som vymiešala na cesto. Rúru som dala predhriať na 180°C a pekáč (36x24cm) som vystlala papierom na pečenie.

    Koláč Rendezvous (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto sa mi zdalo takto moc riedke, tak som pridala ešte asi 1/2 hrnčeka celozrnnej múky. Výber vločiek aj múky nechám na vás. A keďže čerstvé droždie som mala 2 dni pred dátumom spotreby, pre istotu som k múke prisypala aj lyžičku prášku do pečiva:-) Cesto som vyliala na plech a dala piecť na 45 minút.

    Koláč Rendezvous (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celý recept je moja improvizácia. Poslala som dcéru do obchodu, reku nech prinesie aj banány a mali len bodkavé, poriadne zrelé, posledný trs, tak ho vzala celý - cca 8ks! v tomto teple ešte hnedli, nestačili sme ich jesť a vyhadzovať predsa nebudem...

    Koláč Rendezvous (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláčik sa pekne upiekol, skúšala som špajlou. Boky som nožíkom uvoľnila od okraja plechu a po vychladnutí som ho pokrájala. Keďže nie je presladený, posypala som ho práškovým cukrom. Je jemný, vláčny, s výraznou chuťou banánov, maku a vločiek. Malá ho testovala s hrnčekom kakaa, veľká drží(furt) diétu:-) a ja som si ho dala s mliekom. A máme postarané aj o raňajky:-) Možno sa zapáči aj vám...

Diskusia k receptu

mariamka
randevu jak z romanu Pilcherovej :) zaujimavy kolac, na prvy pohlad som myslela, ze piskota, ale ze kysnute?? same dobre ingrediencie, skoda, ze moji zrovna nemaju kolacove obdobie, mozno raz sa zide, mily popis, baby mas podarene :)
safran
koláč od Teba je vždy dobrý, to bez pochyby,
ale ten úvod?! mňa dostal...
presne to, čo tu na vareche tak veľmi chýba: svieži humor :-)
nuž dodávam: keď ste si nás upiekli - tak si nás (aj) zjedzte :-)))
margaretka28
:-))) úvod ma pobavil, koláč celkom fajn, ale mna dostali tie krásne georgíny ! to máš v záhradke ? tá fotka je úžasná s nimi :-)
ivav
@kukulienka , si kreatívna, recept sa mi veľmi páči vrátane vtipného "úvodníka" a 3D georgín... Randezvous je zaujímavý produkt Tvojej improvizácie, musím ho vyskúšať...
evelyna
Že nevzhladné banány!-môj muž práve takéto má rád,keď kupujeme banany tak si myslia že máme doma opice,toľko ich poje,ukradnem mu z banánov a vyskúšam koláč.:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia