Talianske držky

sjuz - fotkasjuz, 28. februára 2010

Máme radi držky na všelijaké spôsoby, takto pripravujú držky v Taliansku.

10 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
4  ks
1 ks
1 ks
5  strúčikov
5  PL
1
2  dcl




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak na plátky. Pridáme premyté držky, zeleninu nakrájanú na pásiky, pretlak, korenie, soľ, bobkový list. Zalejeme vínom a prikryté dusíme.

  2. 2

    Otvoríme, a keď treba, ešte vydusíme šťavu, aby trochu držky zhustli. Nakoniec do odstaveného pridáme posekané čerstvé bylinky.

  3. 3

    Odporúčam podávať s čerstvou bagetou, alebo ciabattou alebo chlebíkom:) a s pohárom červeného.

Diskusia k receptu

tetuska
ja robím klasicky - uvarím, nakrájam na rezance. orestujem na cibuľke, pridám rascu, mletú papriku a trocha ešte restujem dozlata
sú výborné, vyskúšajte
tinca
Ja tiež milujem držky, ale nie ten smrad z ich varenia. No čo už za dobrotu na žobrotu. Ale mám jeden krásny zážitok, pracujem vo fi , kde sme spracovávali držky ako polotovar na dehydratáciu, no a predtým sa museli uvariť. A náš plánovač ich zbožňoval , uvarené posekané,pokorenené,posolené,mňam. A raz baby, ktoré ich varili ho ohlásili pán xy prídite na lahôdku, no a on prišiel, ale miesto držiek tam bol len odkaz na papieri: my milujeme kačku, kedy nás pozvete? Odvtedy mu ich asi varila manželka, ale starý pán stále žije a vždy mi hovorí, keď ho stretnem, len tie držky, tie nemali chybu. Áno nemali,lebo sa varili v pare a to je rozdiel ako doma. To len tak na oživenie.
sjuz
Na pare...? Musím skúsiť, tinca:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia