Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou

meow - fotkameow, 2. augusta 2014
Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Foto: meow

Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako stvorený na leto, ľahký a zasýti. A tiež je Zobraziť celý popisJeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako stvorený na leto, ľahký a zasýti. A tiež je super na bielkovinové dni pri 90 - dňovej diéte :) (a nabudúce si pri fotení papania spravím na stole poriadok!)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
1 ks
250 g
250 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si filety z lososa a cuketu. Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, netreba sa toho báť, ja dávam aj šťavu z jedného celého citróna. Posypeme korením na ryby, trochu ho ucapkáme, nech dobre drží. Ak korenie obsahuje soľ, soliť netreba.

  2. 2

    Cuketu prekrojíme po šírke na polovicu a každú polovicu na asi 4 pozdĺžne pásiky. Tiež posypeme rovnakou koreninovou zmesou, ako lososa.

  3. 3

    Do misky si na štvrťky pokrájame cherry paradajky, posypeme trochu korením a premiešame.

  4. 4

    Do misky si pripravíme ľadový šalát, umyjeme, nakrájame na pásiky. K nemu pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a pomiešame.

  5. 5

    Teflónovú panvicu len zľahla potrieme olivovým olejom. Keď je rozpálená, pridáme lososa a opečieme z oboch strán. Rovnako opečieme cuketu.

  6. 6

    Keď sú losos aj cuketa hotová, vyberieme ich von. Na rozpálenú panvicu hodíme nakrájané paradajky a za stáleho miešania ich opečieme, stačí naozaj len chvíľka.

  7. 7

    Na tanier naložíme ľadový šalát, ten posypeme opečenými paradajkami. Na vrch uložíme filetu z lososa a cuketu. Papáme s chlebíkom, najlepšie celozrnným.

Diskusia k receptu

afataga
myslim ze v tvojom veku by si uz nemusela papat salatik s chlebikom, inak dobre, ale to korenie na ryby by som nahradila svojimi koreninami, napr. rascu, rozmarin a pod.
mariamka
@meow ide o tie zdrobneniny, @afa ma svojsky humor, zvyknes si :) ako citam, tusim sa zdravujes stravo a to je pozitivne, ten (ne)poriadok by som si ani nevsimla, ked nepovies :) ale krasne to vypada, spapala by som kustik zo vsetkeho :))
meow
nuž, humor je subjektívna vec :)

a viac - menej áno, snažím sa a ď. :)
1x safran
salinka
Do tohto jedla by som sa s chuťou pustila! Navyše tá cuketa sa tvári ako chrumkavá, opečená, prerastaná slaninka:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia