Černicový kompót

olinecka - fotkaolinecka, 1. augusta 2014
Černicový kompót
Foto: olinecka

Lesné plody zreju a ja zaváranie ,milujem.

20 minút
príprava
7 minút
na 80 °C

Suroviny

 alebo cukor trstinový




Postup

  1. 1

    Černice oplachneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Dáme do pripravených pohárov navrch pridame 3 PL lyžice cukor a zalejeme vlažnou vodou.Uzavrieme viečkami.

  3. 3

    Sterilizujeme na 80 stupňov 7 minút. Zasterilizované vyberieme a zakryjeme.Výborne v zime.

Diskusia k receptu

radost
ja som černice v mise presypala trochou cukru-dľa chuti-dala do pohárikov-do pary...výborné do jogurtov a iných "maškrt"..
sú len vo vlastnej šťave-bez vody..teraz ráno otvorila vnučka-bo nechytilo dobre viečko na 1 poháriku..páči sa mi to takto..:-)
izabella929
zaváram ich každý druhý deň, ako dozrievajú...ja ich iba presýpam cukrom a vysterilizujem...občas pridám troška rumu...Olinečka, skús ich zavariť bez vody...umyjem, popresýpam cukrom a sterilizujem na 80st- 15 min..sú úžasne šťavnaté a chutia ako čerstvo oberané...
jozka2
cernice priamo z lesa, hotova maskrta,zavarene ,popresypane cukrom hotova maskrta na hoci co,hlavne na cheese cake,zmrzlinu a zase najlepsi dzem z neho na parane buchty posypane hodne makom,zavarit sa daju aj tak popresypovane cukrom a dobre uzavrete vystavene vonku na slnku na 2 tyzdne,vobec sa nekazia, ani po otvoreni.
marika21
Aj mne takto postupne dozrievajú černice. Stačím ich jesť. Dala som do mrazničky v nádobke. Recept som si uložila. Snáď na budúci rok sa ešte viac rozrastie a podarí sa mi aj zavariť. Takto ako ty som zavárala slivky,čerešne bez nálevu iba s cukrom. Používam na koláč, bublaninu...*****
Vodu som vylievala, takto tam vojde viac ovocia do pohárov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia