Baklažánová nátierka

miomatka - bez fotkymiomatka, 30. júla 2014
Baklažánová nátierka
Foto: miomatka

ideálne na večeru, chutné a ľahké

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Uvarený cícer rozmixujeme.

  2. 2

    Baklažán dáme vcelku piecť do teplovzdušnej rúry na 170 °C na cca 45 min.

  3. 3

    Po vychladnutí ho ošúpeme a spolu s cícerom a cesnakom ho vymixujeme na hladkú pomazánku.

Diskusia k receptu

jozka2
skusila by som aj ja,len neviem, ktory druh baklazanu sa vola thajsky,skoda,ze si nepridala obrazok z neho,verim,ze mnohi z nas to nebudu vediet,velmi by to pomohlo,no dame aky mame a vyskusame
1x sracz
jozka2
este som sa chcela spytat,netreba nicim riedit?Ten baklazan to rozriedi na pozadovanu konzistenciu
miomatka
@jozka2 - prepac, preklepol sa mi v recepte ten baklazan, myslela som obycajny, nie thajsky. Uvareny a rozmixovany cicer ma v sebe uz vodu, vodovy je aj baklazan, takze konzistencia je ok, ale pripadne vies zriedit.
1x sracz
mijaita
Nahoda tomu chtela, ze jsem uklizela mrazak a naslapytlík s varenou cizrnou a dokonce i opeceny lilek :-) Okamzite jsem si vzpomnela na tuhle pomazanku a uz je na svete a zitra i hoste ochustnaji! pridala jsem jeden strouzek cesneku, citronovy olej a trosku stavy citronove. Pomazanka je pikantnejsi. Pecka recept, diky, lilek s cizrnou by me opravdu nenapadl!!!



mijaita
@miomatka kdyz se divam na tvuj obrazek, mas zrejme vic lilku nez ciceru. ale on je ten pomer celkem jedno. Ja jsem dala co bylo :-)
@jozka2 jakykoliv lilek a kdyz se ti to bude zdat huste, nared troskou vody z vareneho ciceru, citronovou stavou a olejem . Urcite pomazanku udelaj, je to špica!
alena45
to aj ja niekedy vyskúšam, teraz mám tiež baklažánovú spravenú. Cícer mám veľmi rada, tiež by ma to nenapadlo, ale viem si to predstaviť. Dík za recept.
miomatka
dakujem za take mile reakcie, mozem len suhlasit, je to fakt velmi chutne a vidim ze so zopar vylepseniami to bude este vacsia pecka ;-) dik za napady!
1x sracz
tiginko
no prosím, práve uvažujem, ako využijem čerstvo dovezené korenie sumac, na ktoré ma nalákala niektorými receptami @methi. Určite sa svojou pikantnou kyselkavosťou bude perfektne hodiť do tejto nátierky. Vďaka za recept @miomatka !
sracz
Baklažánovú nátierku pripravujem už vyše polstoročia. Variantov je mnoho, ale najviac si ma uctil pri jednej z priateľských návštev Ďurko Kerekeš, B. P. (bývalý režisér TV Košice). Nemyslím si, že druh baklažánu podstatne ovplyvňuje chuť nátierky. Keď už, tak záleží na technológii prípravy, počte a druhu aditív a spôsob servírovania. Pre zaujímavosť prikladám link na thaiský druh (  www.bing.com/search?q=thailand+eggplant&qs=S...
) a fotografiu jedného z thaiských a ázijského dlhého! Rozhodne však vyskúšam, milá @Miomatka aj Tvoju verziu. Želám Tebe a všetkým Vareškám i Varešiakom, pekné dni plné pohody a úsmevov dobroprajných ľudí!


1x haji
sracz
... a tu je ten ázijský dlhý alias Long Asian Eggplant)!


1x haji