Fitness pizza (cesto - tuniak, bielky)

dankach - fotkadankach, 24. júla 2014
Fitness pizza (cesto - tuniak, bielky)
Foto: dankach
5 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
30 g
60 g




Postup

  1. 1

    V miske vymiešame bielky s odkvapkaným tuniakom a pridáme štipku pizza korenia. Môžeme dochutiť aj bazalkou. Následne dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    Na "cesto" nasypeme kukuricu, poukladáme mozzarellu, na vrch dáme nakrájané olivy a kapiu. Môžeme pridať čokoľvek čo nám chutí (napr. namiesto týchto surovín pár plátkov šunky a ananás).

  3. 3

    Dáme piecť na cca 20 minút pri teplote 190°C.

Diskusia k receptu

martdekor
Zrejme preto, že omeleta sa skladá z celého vajíčka, tak že okrem bielka máš aj žltok. A ten to recept je iba s bielkom, olivami, tuniakom, takže sa jedná o jedlo nízko kalorické a zdravé. A ešte k tomu sa nerobí na panvici ako klasická omeleta, ale sa dáva zapiecť a vyzerá ako mini pizza:)) Skvelý recept!!! rýchly, jednoduchý, nízko kalorický, ideálny napr. pri podávaní večere po cvičení :)) Určite vyskúšam :)
kukulienka71
@dankach , tvoje jedlo je super, variabilné pre tých, čo rátajú každú kalóriu:-) ale ten názov tam predsa nesedí. Pizza je múčna placka, toto s ňou má spoločné len málo:-) názvy jedál sa majú používať tak, aby na prvé počutie bolo zrejmé, o aké jedlo ide, to znamená použitie surovín a technologického postupu prípravy pre to-ktoré jedlo. Skúsila by som teda dať určite iný názov. @martdekor , ak vieš, čo je omeleta, iste vieš aj to, čo je pizza, toto pizza nie je:-)Pekný deň!
andiss
@dankach ja ti to kritizovat velmi nebudem, uz dlho sa to chystam vyskusat, takze som rada, ze sa tu opat stretavam s tymto receptom.. skus popracovat na nazve, aby ti sem nepribudali poznamky k nemu.. receptik vsak chvalim :-))
dankach
Myslím, že toto nemá s omeletou nič spoločné, keďže sa to dáva zapekať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia