Ananásové cupcakes

lovemuffin - fotkalovemuffin, 21. júla 2014

Tropický víkend za nami a preto tieto tropické cupcakes so šťavnatým ananásom a ľahkým mascarpone krémom. Už dlhšie som po nich túžila, takže som Zobraziť celý popisTropický víkend za nami a preto tieto tropické cupcakes so šťavnatým ananásom a ľahkým mascarpone krémom. Už dlhšie som po nich túžila, takže som sa rozhodla upiecť ich len tak aj bez nejakej slávnostnej udalosti. Dokonca som sa rozhodla vyskúšať aj dvojfarebný krém! Veľmi sa z nich teším - nechajte sa inšpirovať!

15-20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 ks
1,5 hrnčeka
1 PL
štipka
1/2 hrnčeka
2 ks
1 ks
1 PL
6 PL
Krém:
500 g
200 g
2-3 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Ešte pred pečením si vyberte vajcia, smotanu a maslo z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V miske zľahka vyšľaháme roztopené maslo alebo olej, vajcia, smotanu, cukor a vanilku. Postupne primiešavame suché suroviny - múku, kypriaci prášok a soľ. Nakoniec pridáme najemno nakrájaný ananás a zľahka premiešame. Plech si vystelieme papierovými košíčkami, ktoré naplníme cestom (ja nechávam ešte cca 0,5 cm od okraja). Snažte sa kúsky ananásu dávať rovnomerne do každého košíčka. Pečieme 20 minút dozlatista. Cupcakes necháme úplne vychladnúť kým ich budeme zdobiť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme dopenista (preto musí byť zmäknuté ináč bude mať hrudky a krém bude nanič!). Pridáme mascarpone, cukor a šťavu, a vyšľaháme do krému. Treba občas zoškrabať strany a dno misy. Hotový krém si naplníme do zdobičky alebo sáčku so zdobiacou špičkou, a s úsmevom na tvári zdobíme cupcakes :)

    Ananásové cupcakes - obrázok 2
  3. 3

    Samozrejme nesmú chýbať farebné cukrové ozdôbky, alebo ich môžete jemne posypať kakaom / grankom. Hotové cupcakes dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny aby krém stuhol.

    Ananásové cupcakes - obrázok 3
  4. 4

    Ak chcete vyskúšať dvojfarebnú čapičku, tak budete potrebovať potravinársku farbu (kúpite v Tescu). Ja som zvolila žltú. Polku krému som preložila do druhej misky, pridala pár kvapiek farbiva a dobre vymiešala. Oba krémy som dala do samostatného sáčku s odstrihnutým rožtekom, vypustila vzduch a konce previazala gumkou aby nevytekali. Takto naplnené sáčky som dala do veľkého sáčku s odstrihnutým rohom, tak aby odstrihnuté rožteky trčali von a mohla som na ne pripevniť zdobiacu špičku. Počas zdobenia treba veľmi opatrne stláčať celú zdobičku, aby obe farby vytekali rovnomerne. No musíte sa s tým pohrať, trpezlivo, ale výsledok stojí za to!

    Ananásové cupcakes - obrázok 4

Diskusia k receptu

hubata
@Lovemuffin : zaujalo ma to dvojfarebné zdobenie, to si musím niekedy vyskúšať. Recept je to dobrý - akurát zimný. Je dosť aktuálneho ovocia na trhu, aby som nemusela použiť konzervovaný ananás. Ten si nechám na zimu.
radost
moja milá..mne by teraz-k poobedňajšej kávičke-stačili tie trubičky..ktorými si mufinky vyzdobila..ešte dobre-že som si ich nekúpila..:-)
pekné pečenie..
lovemuffin
Dakujem :)
Tieto cupcakes som robila z cerstveho ananasu, ale ano - daju sa robit celo rocne. Vpodstate rovnaky recept sa da uplatnit aj na sezonne ovocie, staci zamenit ananas za jahody, marhule, ribezle, cernice...
jamarlen
krásne sú, škoda tej korunovácie kúpenskou trubičkou, mne sa to do domáceho pečenia akosi nehodí….
ku konzervovanému ananásu- je to predsa jedno aj tak sa upečie….a do cesta by som pridal citrón, zvýrazní chuť inak mdlého ananásu

tak toľko odo mňa, keď už máš aj ten svoj špecializovaný blog…..
lovemuffin
no podľa mňa čerstvý ananás nie je mdlý... pre správnosť - tieto cupcakes som piekla z čerstvého ananásu, nie z konzervy. Uviedla som konzervovaný ananás (ako alternatívu za čerstvý) pre pečenie v zime, keď nie je v obchodoch dobrý ananás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia