Nadýchané mrkvové muffiny šťavnaté

chocococo - bez fotkychocococo, 18. júla 2014
Nadýchané mrkvové muffiny šťavnaté
Foto: chocococo

Tento recept som si dotvorila sama,nie je úplne vymyslený, ale väčšina ingrediencii je inak upravená alebo úplne zmenená tak, aby muffiny boli vláčne, nadýchané Zobraziť celý popisTento recept som si dotvorila sama,nie je úplne vymyslený, ale väčšina ingrediencii je inak upravená alebo úplne zmenená tak, aby muffiny boli vláčne, nadýchané a chutné.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
220 g
1/2 ČL
1/2 ČL
štipka
cca 150 g
2 ks
1 ks
2 PL
4 PL
1 dl
1/2 bal.
4 ks




Postup

  1. 1

    Súché zmiešamé osobitne a mokré v osobitnej miske - treba mrkvu a jablko nastrúhať a dať do "mokrej" misky. Potom to zmiešame spolu, zľahkla, aby sa suroviny pekne spojili, ale nemixujeme ho, aby sa to nezbilo. Cesto má byť stredne husté a vláčne,dobre sa s ním pracuje.

  2. 2

    Potom vylejeme do košíčkov. Ja som použila silikónovú formu, do ktorej som dala klasické košíčky. Silikónová forma sa nemusí vymasťovať, aby potom muffiny neboli z vonku slizké. Ak máte klasickú formu tak ju vymažte alebo dajte košíčky :) Vložím do predhriatej rúry a pečieme. Počas pečenia rúru neodporúčam otvárať, aby náhodou muffinky neklesli.

  3. 3

    Info k obrázku - na fotke sú aj čokoládové muffiny. Tieto mrkvové sú tie svetlé, ale nemalasom inú fotku :)

Diskusia k receptu

evanaaa
@chocococo , dobre a pekne si napiekla, muffinky lahodia aj očiam a iste aj jazyku, bodaj by nie, keď sú tam samé dobré veci....orachy, jablko, mrkva ale aj ten zázvor, to bol sušený, alebo čerstvý rozomletý? Ukladám si.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia