Baklažánová nátierka so šalátom

zolik - fotkazolik, 17. júla 2014
Baklažánová nátierka so šalátom
Foto: zolik
2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1
2 - 3 PL
2 - 3 PL
1 - 2 PL
2 - 3 PL
Šalát:




Postup

  1. 1

    Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou vybrala duzinu, pridala olivovy olej, tahini pastu a vymixovala.

    Baklažánová nátierka so šalátom - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som majonezu, jogurt, korenininy a limetkovu stavu. Vsetko spolu som kratko zmixovala. Natierku som ulozila do chladnicky a pripravila som jednoduchy salat s jednoduchym skor nevyraznym dressingom, aby vynikla chut rukoly a kozieho syru.

    Baklažánová nátierka so šalátom - obrázok 2
  3. 3

    V poslednej dobe tu bolo viac dotazov na mixery. Tento moj mixer znacky KenwoodCH580series pomelie vsetko vo velmi kratkom case.

    Baklažánová nátierka so šalátom - obrázok 3
  4. 4

    Ako je vidiet z obrazku, servirovala som ako studene predjedlo.

    Baklažánová nátierka so šalátom - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
@zolik tyhle lilkove natierky jsou vynikajici, jedno vim ale urcite. Na 1 lilek jsou 3 PL tahini strasne moc! Uplne se vytrati chut lilku. Jednou jsem to tak udelala ja, jednou nedavno ulet v libanonske rest. O tom, ze majolka a jogurt opravdu neuvazuju, ale to uz je tvoje vec.
zolik
@mijaita v prvom rade vdaka za komentar. Tahin mam od tureckeho vyrobcu Gülsan Gida. V pomere mnozstva 1:1 s hustym jogurtom chut (aspon podla mna) potlacena nebola. K tej majoneze - den predtym som robila domacu majonezu na tatarsku omacku a tento zbytok, kedze nebola ochutena som tam "supla", tak som to uviedla aj v rozpise. Velmi nerada nieco vyhadzujem ;-)
zolik
@jozka2 , nie cesnak nedavam, pretoze si myslim, ze prave ten potlaca tu prirodzenu baklazanovu chut.
pusta
@zolik , perfektné, nádherná prezentácia :-)
už je v kk.
5*****
izabella929
@zolik...vynikaj úca nátierka...) páči sa mi...no najviac chválim, za tvoje krásne stolovanie, ktoré k výbornému jedlu patí..takto si predstavujem recepty tu na tojto stránke, ktorá má názov Varecha...krásne pomenovanie podľa najdôležitejšieho komponentu pri varení..vidím tu recepty šmarené na zodratý stôl, ako v reštike 5. cenovej skupiny..nechutil by mi žiaden nápoj z takého stola..k takým nápojom , alebo pod taký nápoj patrí pekná servítka, keď už obrus-dečka nie je..pekný obrus je vizitka domácej panej a pri takomto krásne upravenom stole mi aj obyčajná voda chutí inak..krásne farebný šalátik na tvojich tanieroch vyzdvihujem osobitne..je to o šarme hostiteľky...veľmi rada prisadnem k takému stolu..zaslúžiš so právom bodov 5......)
zolik
@tatranka dakujem za komentar a aj pridany link. Milujem bambino aj syrokrem a aj karicku. Ked som raz za cas na Slovensku, tak je to pre mna pochutka. Len tak s obycajnym rozkom. Na urcite chute sa ani po 10-rociach zabudnut neda.
zolik
@izabella929 dakujem Ti velmi pekne za Tvoje mile slova. Doslova ma pohladili na dusi a priznavam pozdvihli mi ego. Mam slabost na pekne stolovanie a pekne veci k tomu patriace.