Jednozrnkový chlebík

andrearaw - fotkaandrearaw, 14. júla 2014
Jednozrnkový chlebík
Foto: andrearaw

Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých obilnín, ktorú človek začal pestovať.

2
porcie
35 minút
na 130 °C

Suroviny

koľko chcete, ja dávam cca 250 gramov




Postup

  1. 1

    Namočíme si na 1 - 2 dni jednozrnku s tým, že ju po 12-stich hodináach prepláchneme.

  2. 2

    Umyjeme ju pod vodou a hodíme do mixéra. Mixujeme do hladka, až kým nám nevznikne tekutá konzistencia. Môžme pridať soľ. Pripravíme si plech a papier na pečenie a keď máme jednozrnku poriadne pomixovanú, šupneme ju na plech a do rozohriatej rúry (teplotu si určujete Vy, ak ju chcete raw, pečte ju do 42 stupňov, ja si ju robím na 130 stupnoch cca 35 minút).

  3. 3

    Upečenú jednozrnku odlepte od papiera na pečenie a pokrájajte. Najlepšie chutí s avokádom, alebo s rajčinami a olivovým olejom, či s ľadovým šalátom - voľba je na Vás :)

Diskusia k receptu

valeri
zaujal ma recept. Chlebík sa podobá trvácnemu chlebu, ktorý sa predáva.je tiež trvácny a chrumkavý, alebo je mäkký ako normálny chlieb ?
andrearaw
Kupite ju v bioobchodoch, alebo na internete :) ja som z NR a tam to dostat v troch bioobchodoch, taktiez viem, ze aj v inych mestach ju dostat zohnat, treba len popozerat, alebo objednat..chlebik neviem ci je trvacny, lebo ja ho hned zjem, ale tak v chladnicke by vydrzal asi 3 dni..chrumkavy ho nerobim, len taky aby bol makky...ma uplne inu chut, ako chleba, treba skusit :) uz chleba nebudete chcet..
andrearaw
Dakujem :) vdaka tomuto som uplne prestala jest pecivo a to som na nom bola zavisla :D
marianne
ktovie,či by to išlo zo špaldy...mne sa to náramne páči
andrearaw
Marianne, to neviem, neskusala som, ale jednozrnka je zdravsia nez spalda :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia