Sterilizovaná fazuľa

milan2 - fotkamilan2, 26. februára 2010
Sterilizovaná fazuľa
Foto: milan2

Vynikajúca príloha ku grilovaným jedlám

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
2 ks
1 balíček
1 PL
2 dcl
2 dcl
1,5 dcl
1 kg




Postup

  1. 1

    Fazuľu uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Papriky, paradajky a cibuľu pokrájame na väčšie kusy a spolu s ostatnými prísadami dusíme pod pokrievkou 10 minút. Potom všetko rozmixujeme. Pridáme uvarenú fazuľu a podusíme ešte 5 minút.

  3. 3

    Naložíme do pohárov a sterilizujeme 20 minút.

Diskusia k receptu

sovka62
K tomuto by som už žiadne grilované jedlo nepotrebovala, stačil by kúsok celozrnnej bagety. Recept uložím, len nám obavu, či si naň spomeniem v lete, keď budem mať kopec zeleniny na spracovanie, lebo skleróza je mocná.......
milan2
sovka62: aj ja ju mám rád len tak, s chlebíkom, má fantastickú chuť, oplatí sa vyskúšať.
martina34
Niečo podobné som robievala, išli tam tuším párky, no raz sa mi to pokazilo asi od "zaručene čerstvých párok". Od vtedy som to už nerobila ale toto určite skúsim.
igor63
môže to byť dobre, ale ja by som najradšej do tohto zamiešal aj trošku mäsa. neviem, či by to mäso nepokazilo chuť tohto receptu, ale myslím si, že to by už bol iný recept na spracovanie vynikajúcej zeleniny akou fazuľa je. zvlášť, keď je to veľká fazuľa, rôznofarebná. neviete niekto nejaký recept na túto moju kombináciu?
kluko
K paradajkam a paprike odporucam pridat aj baklazany.
klaura
toto fazuľové lečo robievam tiež ... je to mňamka ... a ako píšeš, výborné je s čerstvým chlebom, ale ja bez neho :)
milan2
Aj moja manželka tomu hovorí fazuľa "v leči" ale mne sa ten názov nepáči, lebo pod lečom si prestavujem udusenú papriku, paradajky a cibuľu v kúskoch. Táto rozmixovaná zmes mi najviac pripomína zmes, ktorú sme kupovali v rusku a volala sa " кабашковая икра" (cuketový kaviár), malo to rovnakú konzistenciu aj chuť a bola to výborná príloha k jedlám.
klaura
Tak to moje je predsa len lečo ... Zeleninu krájam na kúsky a dusím s koreninami a pochutinami. Nakoniec pridám varenú fazuľu.
V lete skúsim aj túto mixovanú verziu. :)
janadelfi
@milan2 ja suchú fazuľu po nezdare skladovania nemám všetku aj bobicu dávam do mrazáku môže byť aj taká nie? Z toho Deka vyhadzuješ horčičné semienka, alebo ich mixuješ?
milan2
@janadelfi ja som to zatiaľ skúšal len zo suchou fazuľou. A všetko to mixujem, ak s guličkami.
neposed
uzasne, uz aby bola ta nova fazula z domacej zahradky, velmi sa na to tesim.
rea1
ja akekolvek zeleninove čary mozem, takze toto urcite urobim, a to tento vikend. zda sa mi akosi chladno, načim v kuchyni prikurit. :-)
ak nezabudnem, lebo skleroza je mocna carodejka (a matka turistiky!), pohladam recept do ktoreho ide aj maso, je z toho potom nieco ako bôčikova pomazanka.
trixiana
Dnes sa to chystám robiť, len neviem koľko cibuli ide na dané množstve. V rozpise nie je uvedená a v popise áno. Poradíte? Ďakujem.
milan2
@trixiana cibule ide tiež 1 kg, už som to do rozpisu doplnil, ďakujem za upozornenie.