Cícerový šalát fotorecept

marianne - fotkamarianne, 12. júla 2014
Cícerový šalát (fotorecept)
Foto: marianne

Aj som uvažovala, či ho tu dať,ale keď strašne jednoduchý a strašne dobrý bol:-) Záhradková inšpirácia,pretrhávala som mrkvu a tú malučkú mi bolo ľúto Zobraziť celý popisAj som uvažovala, či ho tu dať,ale keď strašne jednoduchý a strašne dobrý bol:-) Záhradková inšpirácia,pretrhávala som mrkvu a tú malučkú mi bolo ľúto vyhodiť,no čo s ňou...Kto chce,kus mäsa priloží,ale mne nebolo treba,zjedla som dve misky a mám dosť:-)

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
dosť veľa
1 - 2
podľa chuti
2 strúčiky
1 - 2 hrste (alebo šalátové)




Postup

  1. 1

    Cícer dáme uvariť v osolenej vode s bobkovým listom.Na PL masla a PL oliv.oleja dáme osmahnúť nadrobno pokrájanú cibuľu.Pridáme malé mrkvičky (pretrhané zo záhradky) a na plátky pokrájaný zeler.Opečieme do chrumkava.Nachystáme si špenátové lístky.

    Cícerový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cícer scedíme,zmiešame s bylinkami,opečenou zeleninou,pretlačeným cesnakom a nakoniec vmiešame lístky čerstvého špenátu...(mala som pol na pol špenát a mladý šalát).

    Cícerový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ale sýty je dosť,teda.

    Cícerový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

monzet
fuu,aká paráda,a jednoduchá:)Na toto teplo ako stvorené...Možno ešte kvapka citrónu.Teda určite si ho urobím :)
marianne
@monzet určite daj citrón,aj ja som dala,zabudla som dopísať do zoznamu...@mijaita však ako inač,z jarmoku nie?:-)) Vy také nemáte? určite áno:-)
babav
@Marianne ,chvalim tvoj zdravy salat z cerstvej zeleniny ...vyborne lahke, letne jedlo plne vitaminov .5* za prezentaciu.
frezia68
@marianne :Všetko mám, ( aj chuť na Tvoj výtvor) okrem cíceru.Čím navrhuješ nahradiť? Ďakujem za radu :-)
marianne
..ďakujem dievčatá pekne:-) @frezia akákoľvek strukovina bude dobrá.
Kľudne šošovicu,tu peniažtekovú alebo červenú drobnú,akýkoľvek druh fazule,mungo,adzuki,bielá či strakatá fazuľa...žiadnou strukovinou nič nepokazíš...Dokonca ani krúpy,ryža,cestoviny by nemuseli byť zle...čo špajza ponúka..
salinka
@marianne , dobre, že si ho pridala. V jednoduchosti je krása a v tomto šaláte určite aj výborná chuť:-)
francuzska1
marianne, v jednoduchosti je krasa;-) a v tomto pripade aj chut;-)) a ked chces vediet este jednoduchsi cicerovy salat, ktory sa zvykne robievat na juhu Francuzska, tak ti prezradim recept, ked to vobec receptom mozem nazvat;-))) Uvaris cicer /pre lenivych alebo rychlych co setria cas staci otvorit konzervu s cicerom a zlejes vodu/, pridas na jemno nakrajanu bielu cibulu a zalejes to dressingom vyrobeneho z olivoveho oleja, dijonskej horcice a balzamika. Dobre premiesame pokvapkame citronovou stavou a hotovo;-). Salatik je vyborny!!! Mam ho velmi rada, ten cicer ma taku orieskovu chut mnam mnam!!!
1x deria
kecemis
Prave zacalo sobotne rano a ja smutne hladim na cicer, co s nim. A uz zrazu viem.
marianne
Ďakujem všetkým za komentáre,potešili:-) určite vyskúšam aj Tvoj recept@francuzska1 ,vďaka ,tá dijónska horčica tam može byť výborná,zbožňujem ju....vyjedám ju samú z flaše:-))
havino
zdravé, chutné, pekne si nám ho naservírovala, nechám sa inšpirovať a dijon vyjedám aj ja, takže pridám aj tú asi
pusta
tento šalát by som si určite dala, vynikajúca kombinácia, veľmi chutné.
*****
kecemis
Marianka velmi dobre. Ja som si akorat pridal cviklu a zelenu fazulku a dnes na ranajky som to obalil do omelety.


marianne
@mirko vmyslel si to super,do omelety by ma nenapadlo a moze to byt vyborne....ja tieto strukovinove salaty rada balim aj do placiek ako wrap
trogar
Nádherný recept.Urobím ho manželke,bude prekvapená




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia