Zemiaky pečené nie každodenné

frezia68 - fotkafrezia68, 6. júla 2014
Zemiaky pečené nie každodenné
Foto: frezia68

Mala som zapnutú rúru,tak som pridala upiecť zemiaky.Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať recept,ale na tanieri vyzerali tak lákavo.....možná inšpirujem alergikov na Zobraziť celý popisMala som zapnutú rúru,tak som pridala upiecť zemiaky.Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať recept,ale na tanieri vyzerali tak lákavo.....možná inšpirujem alergikov na mlieko a výrobky z neho.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
Plnka:
 alebo olej
50 g (strúhamý)




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjem (neočistím) a dám upiecť do rúry do mäkka tak,aby som po rozkrojení vydlabala lyžičkou striedku.Nechám okraj asi 1/2 cm a do vytvorenej "lodičky" budem dávať plnku.

  2. 2

    Plnku urobím zo striedky zemiakov,ktorú som postrúhala.Neuvádzam množstvá,každý si urobí podľa počtu stravníkov a zemiakov. Pridala som strúhaný syr,smotanu kokosovú,ghee,trocha soli (syr je slaný)pažítku,čili papričku a všetko som dobre vymiešala vidličkou.

    Zemiaky pečené nie každodenné - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky som naplnila a dala zapiecť do rúry asi na 10 minút.Pre skromných stačí aj na obed,alebo večeru.A pre náročnejších pridajte pečené kurča a budú chváliť,lebo takéto pečené zemiaky sú celkom sýte.Želám všetkým pekný zbytok nedele a dobrú chuť :-)))

    Zemiaky pečené nie každodenné - obrázok 3

Diskusia k receptu

manya
dáš dokopy pár fajných vecí a je z toho fajnotka;
yogicek
Milá @frezia68
No kukam, že dneška mame obidvojo bandurkovy dzeň. Tote Tvoje vypatraju bars dobre. S taku šmetanku som eščik nejedol. Ukladam do pisanky a vyskušam. Šumny večar.
frezia68
@yogicek :aňi ňemušiš,taku šmetanku,kec ňemaš intoleranciu na kravske vyrobky :-) Pozerala som Wimbledon,prekrásny posledný zápas favoritov,chcela som Ti viac napísať k peknému receptu,ale nemala som čas.No Tvoj recept sa mi páči viac :-) a aj Tebe pekný večer!
frezia68
Ďakujem za nahliadnutie receptu :-),zemiaky sa dajú naplniť hocičím,napr.hrášok,vajíčko...........:-)
daninka309
Takéto recepty by sa mali pozerať len do 18:00 hod, človek potom len priberá,lebo dostane šialený hlad.Veď oči jedia.
1x deria
gubics
Toto nielen efektne vyzerá, ale pravdepodobne musí byť aj dobré. Vyskúšam. Dobrý receptík pre vegetariánov.
havino
nerobila som ich veľmi, veľmi dávno, ale viem,že sú výborné, či so syrom, alebo aj bryndzou som plnila, poprášiť slaninkou kto môže, chutné, jednoduché, chutné a tom to je
frezia68
Tiež zvyknem plniť bryndzou,ale vysoká teplota ju znehodnotí,vraj.Ale je to fajnotka a @gubics ,aj posypané praženou slaninkou sú výborné,@havino vie,čo je fajné :-)))
altyn
Paráda, uložené a určite vyskúšam! :-)))
frezia68
@babidka : akosi ťažko verím,veď určite na dovolenke máš langusty,ustrice a rôzne fajnotky.Bandurečky až doma,ale ďakujem za komentár :-)
bozulka
Editka navnadila si ma,len pre jednu osobu sa ťažko robí,ale aj tak budú...:-)
eviana
@frezia68 , ako pekne Ty vieš s bandurkami čarovať... mňaaam, veru by som si dala a ešte v Tvojej skvelej spoločnosti ako by chutili ;) 5*
eviana
@frezia68 , milá moja... až na duši zahrialo to, že som Ti chýbala, dnes som tu ťukla po dlhšej dobe prvý komentár a hneď prišla reakcia, že tu nie som vítaná a nechýbala som... potešila si ma, je dobre vedieť, že nie sú všetky nite potrhané ;) Ďakujem ♥
frezia68
@eviana :ale takú agresívnu poznámku som ešte u nikoho nevidela,to je kto ten necita?Lebo skôr autor tej poznámky tu nepatrí.Vieš,ja tu nie som pravidelne,ale som si všimla,že nepridávaš recepty,ani tie milé komentáre.Si nekonfliktný typ a z Tvojich komentárov vyžaruje prajnosť a dobrota,tak posudzujem aj @izabellu ,@rados ť......nemôžem všetkých vymenovať.Možná niekto závidí,obchádzaj závistlivých,neprajných,konfliktných....škoda si kaziť náladu a ver,že zato nestoja.Ak ich budeme ignorovať,nech varia doma,nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia