Divinové medailóniky s fazuľou a hlivou

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 9. júla 2014
Divinové medailóniky s fazuľou a hlivou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g
1 ks
250 g
200 g
200 ml
2 ks
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred, uvaríme ju spolu s cesnakom, rozmarínom a soľou. Po scedení fazuľu rozmiešame s olivovým olejom, prekrojenými cherry paradajkami, na rezance nakrájanou cibuľou, pridáme cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  2. 2

    Hlivu ustricovú pokrájame na rezančeky. Srnčí chrbát nakrájame na medailóniky, ktoré pokvapkáme portským vínom a pomarančom, osolíme a okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín.

  3. 3

    Pripravenú fazuľovú zmes dáme do alobalu a navrch poukladáme srnčie medailóniky. Znova pokvapkáme olivovým olejom a prilejeme portské víno. Alobal preložíme na polovicu, kraje viackrát zahneme, aby šťava zostala vnútri. Grilujeme 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia