Bryndzovníky fotorecept

monda - bez fotkymonda, 30. júna 2014
Bryndzovníky (fotorecept)
Foto: monda

Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k mlieku, ale aj k pivu . Recept som mala Zobraziť celý popisKto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k mlieku, ale aj k pivu . Recept som mala už dávnejšie opísaný v mojej písanke s receptami. No dnes som sa ich rozhodla spraviť.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

30 dkg
1 ks
150 ml
20 g
Plnka:
15 dkg
15 dkg
7 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie. Pridáme pol čaj.lyžičky cukru , štipky múky a necháme vykysnúť. V miske zmiešame múku, vajce, soľ, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Necháme nakysnúť na teplom mieste 20 minút.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ nám cesto kysne , pripravíme si plnku. Zemiaky v šupke uvaríme.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte zahorúca ich prelisujeme , aby boli hladké ,/ ja som použila vidličku/. Necháme vychládnuť.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychládnutí pridáme maslo, žltok, bryndzu , soľ, korenie , kôpor - všetko spolu vymiešame na hladkú masu - plnku.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už plnka hotová.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku , rozdelíme ho na 2 polovice. Prichystáme si plech /ja som použila okrúhlu formu / vymastíme tukom. Prvú polovicu cesta roztlačíme do formy. Teraz dáme plnku.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnku nedávame úplne ku krajom , necháme asi 0,5 cm od kraja - tak ako je vidieť na obrázku.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    POtom druhú časť cesta si vyváľkame a položíme na plnku a kraje dobre zatlačíme. Povrch potrieme olejom a popicháme vidličkou.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme piecť v elektric. trúbe na 200 stupňoch 40 minút. Pečieme dozlatista.

  10. 10

    Upečené ešte za horúca potrieme olejom a necháme vychládnuť.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po vychládnutí nakrájame na kúsky .

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A tu je vidieť ako sú v reze.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    S mliečkom chutia fantasticky - odporúčam vyskúšajte:-)

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

radost
verím v ich fantastickú chuť..raz ju sama skúsim..teda môj jazyk..poznačím si..
gitka61
Bryndzove vyrobky mame doma velmi tadi tvoj kolac urcite vyskusam paci sa nam vsetkym ak sa podari pridam aj ja nase oblubene bryndzove pagace
kukulienka71
Páči sa mi tvoj bryndzovník, ukladám si recept. Plnka je skoro ako na pirohy a tie my máme veľmi radi, kysnuté cesto na slano je dobrota veru k mlieku i k pivu;-)5*
akeber
Vyzerajú fantasticky, aj ja zvyknem robievať sú chuťou vynikajúce.
babkamt
Vydarené bryndzovníky. Tiež ich robievam. Ďakujem za pripomenutie. 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia