Pečené bravčové kolienko

frezia68 - fotkafrezia68, 25. februára 2010

Suroviny

1 ks
5-6 strúčikov
2 PL
1 PL
1 KL
1-2 strúčiky
1 KL
 trochu
 trochu




Postup

  1. 1

    Nie je to zdravé jedlo,ale keď občas hrešíme,tak pri kolienku,alebo grilovanom rebierku si " oblizujeme prsty".Koleno narež pod kožu a daj tam cesnak,podľa veľkosti 1/4 ,alebo 1/2 cesnaku a takto ho vylepši asi 6 X aby pečením cesnak prešiel do mäska.A urob si marinádu : olej,lyžička medu,paradajkový pretlak,cesnak,trocha korenia,vegety a niečo pikantné( červené pikantné zlato pálivé-dostať v tube,alebo niečo podobné)-vymiešaš a podľa potreby pridáš soľ. Koleno potrieť marinádou a dať do pekáča.

  2. 2

    Celé koleno daj do pekáča s vrchnákom,ak taký nemáš,tak prikry alobalom. Predtým to podlej trochou vody a navrch pridaj trocha celej rasce.Zapni rúru na 22O°C,ak sa už pečie tak stíš na cca 190°C a peč cca 3 hod. Sleduj,polievaj,resp.dolej trocha vody a keď je už mäkké-odkry a dopeč do chrumkava.Postup sa dá urýchliť tým,že ho čiastočne uvaríš vo vode,ale podľa mňa to už nie je ono.

Diskusia k receptu

frezia68
Ak to nepečieš v krbe vonku,ale v kuchyni v bloku,stačí do marinády 1 strúčik cesnaku a aj tak budeš vetrať celý deň.Ak kolienko pri pečení praskne,len mu to polievaním vylepší chuť a ľahko odkostíš.Podobne marinujem bravčové rebierka asi 1 hod.pred pečením-delikatesas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia