Fazuľový guláš s domácou klobásou

tassiedevil - fotkatassiedevil, 22. júna 2014

Zvyčajne ho varievam s údeným kolienkom, ale ked mám čerstvé údené klobásky tak navarím túto verziu...

Suroviny

375 g
2 nožičky
500 g
1 väčšia
1 ks (pokrájaná na menšie kúsky)
1 ks (menšia)
2 čl
1/2 čl
 štipka
1 ks (strúčik)
 podľa chuti
 +múka na rajbaničku
2 pl (alebo rastlinný olej)
2 ks
 čerstvá malá kytička
1 ks




Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu, klobásu, bobkový list a pretlačený cesnak dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, aby sme mali všetky suroviny zakryté a varíme na miernom ohni.

    Fazuľový guláš s domácou klobásou - obrázok 1
  2. 2

    v druhom hrnci na masti alebo oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané pliecko a opekáme pokiaľ nám maso nezbledne, potom pridáme červenú mletú papriku, čierne korenie, rascu, soľ, dobre zamiešame a trochu popražíme, nie dlho, aby nám paprika nezhorkla, podlejeme vodou a pomaly dusíme..

    Fazuľový guláš s domácou klobásou - obrázok 2
  3. 3

    paradajku nakrájame na drobno, papriku prekrojíme na štvťky, zbavíme semienok a spolu so zväzkom petžlenovej vňate priložíme k mäsu a dalej dusíme úplne do mäkka,ak je potrebné podlejeme vodou...

  4. 4

    ked je fazuľa už takmer mäkká, klobásu vyberieme a pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu dovaríme na mäkko.

  5. 5

    ked sa nám už aj mäso uvarilo, zelenú papriku vyberieme a pretlačíme cez sitko do uvareného mäsa, a taktiež vyberiem petržlenovú vňať...potom všetko spolu zlejeme do väčšieho hrnca,pridáme na krúžky nakrájanú klobásku,podľa potreby dolejeme vriacou vodu a znovu privedieme do varu.. z vajca, múky a štipky soli si zamiesime tuhé cesto, tak ako na rezance, a na slzičkovom strúhadle ho narajbeme do vriacej polievky a chvíľu povarime.. a hotovo...:) Podávame s dobrým domácim chlebom.

Diskusia k receptu

mesiar50
Dobre a chutne si navaril.Fazula ci uz pripravena s masom,alebo klobasou hocikedy.!
izabella929
veľmi dobre a chutne si navaril...chválim ťa...) u nás, kde ja žijem je toto veľmi často podávané jedlo ako doma v rodinách , ale aj v reštikách..robia ho trošku čípoš, ale napriek tomu nám chutí...
pusta
perfektný fazuľový guláš, hodnotím na 5*
safran
pripájam sa ku všetkým gratulantom :-) páči sa mi, že si ani na mrveničku nezabudol :-)) *****
kukulienka71
Navaril si veľmi chutne, vidím, že viacerí sme siahli po údenine v tieto dni:-) Takúto verziu som ešte nevarila, zvyknem robiť eintopfy zo strukovín, ukladám a vyskúšam, len pridám viac cesnaku, nám tam veľmi pasuje. Veru som včera rozmýšľala o strúhanom ceste do mojej polievky, ale bola dosť hustá, už by sa tam nezmestila:-) Mám ho veľmi rada aj ja, dávam aj do hráškovej aj do hubovej polievky. 5* zaslúžene!
maco47
tak som navaril,recept som pouzil ako vzor,ja som dal aj zemiacky,udene masko s klobaskou,ale jedly je haha, :-)mnamkaaa
bacunka
Vyskúšané a je fantastický ďakujem za super recept ☺️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia