Citrónová bábovka

sojka202 - bez fotkysojka202, 14. júna 2014
25 minút
príprava
50 minút
na 170-200 °C

Suroviny

5 ks
5 ks
300 g
300 g
1/2 balíčka
štipka
9 lyžíc
12 lyžíc
2 lyžičky
1 ks
2 lyžice
50 g
Poleva:




Postup

  1. 1

    Vymiešame si mixérom žĺtka s cukrom, po vymiešaní pomaly pridávame vodu, olej, citrónovú kôru, šťavu, rum a pomaly prisypeme múku s PDP. Vyšľaháme si sneh z bielkov so štipkou soli a pridáme do cesta, zľahka premiešavame už len lyžicou. Nakoniec vmiešame kúsky čokolády. Ja som dala kúsky na cookies z Lidla. Super pomoc pri pečení.

  2. 2

    Vymastíme si bábovkovú formu a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť do rúry pri teplote 170-200 °C asi tak 50 minút.

  3. 3

    Po upečení alebo tesne pred si pripravíme polevu zo šťavy z 1 citróna, kto nechce veľa polevy, tak stačí aj z polky. Po lyžičkách primiešavame cukor, aby poleva bola takej hustoty, aby sa dala lyžičkou rozotrieť po bábovke. Bábovku vyklopíme z formy a ešte horúcu polejeme polevou. Ja som dala polevu len na vrch bábovky a poleva stekala po bokoch, vyzeralo to efektne. Bábovku som nechala vychladnúť, poleva mi pekne stuhla.

  4. 4

    Nevedela som, čo mi z toho vznikne, lebo som recept zmixovala len tak odoka, ale chutila super. Do receptu môžeme dať aj menej cukru, keďže poleva je dosť sladká, ja som dala do polevy asi 6 lyžičiek cukru a do cesta 250 g. Zabudla som odfotiť. Robím veľa receptov, ale zabúdam ich dokumentovať. Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

valeri
podľa surovín je určite dobrá, len škoda, že chýba foto. Ale už je v mojej zbierke báboviek, lebo tie doma frčia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia