Osvieženie s cmarom a mandľami

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. júna 2014
Osvieženie s cmarom a mandľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
600 ml
500 ml
2 ks
100 g
50 ml
100 g
Na ozdobenie:
4 ks




Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme a rozmixujeme. Precedíme cez sitko, aby sme ich zbavili zrniek.

  2. 2

    Žĺtky rozmiešame s cukrom a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Do vychladeného cmaru vmiešame žĺtkovú zmes, vyšľahanú smotanu, jahody a celé dôkladne premiešame. Ozdobíme mandľami a ؀filetovanými jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia