Pečienkové fašírky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. júna 2014

Tieto výborné fašírky robievam po každý raz inak...robila som ich už aj z mletých pečienok, ale neboli tak chutné, ako tieto, keď som si Zobraziť celý popisTieto výborné fašírky robievam po každý raz inak...robila som ich už aj z mletých pečienok, ale neboli tak chutné, ako tieto, keď som si recept upravila podľa svojho uváženia a chuti..myslím, že teraz sa vydarili skvele a chutne a preto pridávam recept...

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
70 g
1 PL
1 ks
podľa chuti
 štipka
 štipka
 štipka
2 ks
 čerstvá posekaná
50 g strúhaný
 a masť na vyprážanie..
 zo sušených rožkov




Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky som poriadne umyla, odblanila...osušila...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala na kocky pokrájanú údenú slaninku...nechala som ju opiecť a odložila bokom..

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na druhú panvicu som dala roztopiť masť, pridala som pečienky /nepokrájané/ a pridala som na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu...spolu som ich opekala za stáleho miešania...pridala som soľ, korenie, mletú červenú papriku a drvenú rascu...pečienky som opiekla tak, ako na hotovo...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotové upečené pečienkY som dala na dosku a pokrájala som ich na drobné kúsočky...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cibuľu aj výpek z pečienok som dala do miešacej misy, spolu s pokrájanými pečienkami..a pridala som k nim odloženú opečenú slaninku..

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom vyžmýkanú žemlu...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    strúhaný syr...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vajíčka a dochutila som soľou...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    všetko som dobre premiešala a napokon som pridala pokrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    formovala som fašírky, ktoré som obalila v strúhanke zo sušených rohlíkov..fašírky som vyprážala na rozpálenom oleji zmiešanom s bravčovou masťou...piekla som ich pod pokrievkou , aby sa dobre zvnútra prepiekli...

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pokiaľ sa fašírky piekli, umyla som si nové zemiaky zo záhrady, ostrúhala, umyla a dala uvariť v osolenej vode...práve dnes som začala vykrádať kopčeky so zemiakmi a veru sú krásne..

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Všetko bolo hotové, uvarené, upečené, naložila som na taniere...a bolo že to radosti, ozdobila som jedlo aj našími dozrievajúcimi ríbezlami, ktoré dali jedlu šmrnc svojou kyslastou chuťou...a zostalo mi ešte jedno kiwi ako bonus pre maškrtníkov...k jedlu som podávala hlávkový šalát v sladkokyslom náleve, posypaný kryštálovým cukrom...prajem vám dobrú chuť...skvelý obed...)

    Pečienkové fašírky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

eviana
@izabella929 aj mne sa tieto fašírky veľmi páčia, pečienky máme veľmi radi a takáto fajnotka voňavá a chutná už na prvý pohľad bude u nás prijatá s nadšením... Ďakujem za skvelý recept, mňam... už teraz sa na ne teším :)
yogicek
Milá @izabella929
Fašírky môžem akékoľvek, z čohokoľvek, kedykoľvek. Pekný rcp. Chválim. 5 hviezdičiek a KK. Skóre vylepšené. Pekný večer.
@afataga , prečo by si neurobila? Kamarád taky rád, ja kľudne prídem a zjem. Aj Tebe pekný večer.
sracz
Tak a toto som sa od Teba, Izka milá ešte nenaučil! Idem to čoskoro "napraviť" a f*a*š*í*r*k*y s pečeňovým tajomstvom určite zvýšia počet "mišeliniek" na mojom tričku domáceho kuchára = gazdiniaka! Veľmi pekne Ti ďakujem milá @izabella929 za tento rcp a aj za "nakopnutie"!!!
tiginko
okrem toho syra robím úplne presne rovnakú plnku do kuraťa, teda ešte s majoránkou, a veľmi nám chutí upečená zvlášť. Takže viem si to predstaviť aj vo forme fašírok. Že ma to nenapadlo tiež! Super Izka, ná však nič nového...
tatranka
To sa varí !!!!!!!!!!!!!,keď pri dome je záhradka-zelovoc,kde je všetko!
Izka,krásne spracovaný a popísaný recept.Vydarené papkanie.
izabella929
Ako sa teším, že mnou inovovaný recept sa páči nie len všetkým vám, ale nám to chutilo veľmi...fašíročky boli ľahuké, krehké,také akurátne...chýbal v nich cesnak, ale to si prosím nastrúhajte podľa svojej chuťi...ja sa s ním nekamarátim, takže ho nepoužívam do fašírky...Všetkým vám veľmi pekne zo srdca ďakujem za milé komentáre...potešili ste ma.-)
srnkas
Perfektne, mam velmi rada pecienku, a toto som este nerobila. Dakujem, ukladam, a aj moj drahy sa potesi, miluje fasirky a aj pecienku :)
kukulienka71
Izka, výborný nápad na fašírky, len sa trolinku čudujem, že si nedala surové pečienky. Ony totiž ďalšou tepelnou úpravou len tvrdnú, viem, keď sa do jaterníc dlho varí pečienka, tak sú aj jaternice dosť suché, tvrdšie tiež, lebo sa ešte pečú...Servírovanie fakt ako na kráľovskom dvore, máš šikovné ruky a bohatú fantáziu!
izabella929
@kukulienka71...u ž som robila túto fašírku zo surovích pečienok a ver mi, preto som ju nedala sem, lebo som s ňou nebola spokojná...teraz sa vydarila perfektne a nemám obavy, ked ju urobíš podľa môjho receptu, že budeš sklamaná..pečienka nebola tvrdá...naopak boli ľahučké a nadýchané...) @srnkas...ver ím, že vám táto bude chutiť.-) ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
kukulienka71
Izka, myslím, že chápem, asi konzistencia nebola vtedy vhodná na fašírky, mohli sa rozpadávať. Je tu ten namočený rožok a syr, ktoré dodajú vláčnosť, budeš mať pravdu.
izabella929
@kukulienka71...presne tak, bola som sklamaná a nechcela som, aby ste boli aj vy....fašírky boli mokré a aj naprik strúhanému syru , vajcom a žemli sa mi vôbec nepáčili...rozpadávali sa a chuť...nič moc..tu ale som ich opiekla a s opečenou cibuľkou mi hneď dávali záruku kvality...nebála som sa pridať ďalšie suroviny..nechcela som ich ani pomleť, lebo som si nebola istá, či to bude ono...radšej som pokrájala na kocočky...som spokojná a nemám obavy, ak si pridáš trošíčku cesnaku, že vám to nebude chuťiť...
frezia68
Tvoja záhrada je hotový poklad a šikovné ruky k tomu na nezaplatenie.Priznám sa,že fašírky z pečienok som nekoštovala-nepoznám,takže ukladám do KK a recept čaká na vyskúšanie :-)
tinca
@izabella929 Izka skvelý receptík, možno vyskúšam, len ja by som pečienku zo zdravot.dôvodov nemala, no lákajú ma.
Krásne servírovanie 5*:)
dogagador
Tento tyzden som robila roestovanu kuraciu pecienku, v slaninke a tak do tretice bude aj tvoja fasirka. Vivat kuracia pecienka!
salinka
@izabelka , čo už teba nenapadne?! To by mi veľmi chutilo, ale u nás pečienku nikto nemá rád:-( Tak prídem k tebe na návštevu:-)
Krásne naaranžované jedlo.
izabella929
@salinka..m ám rada všetky druhy pečienok, ale uvažovala som, že nejak inak by som ich už zjedla, než na cibuľke a tak vznikol tento nápad...po upečení na cubuľke, urobiť z toho fašírku...fajné...) ďakujem pekne za milý komentár.-)
baska1970
Nadhera pre krasne ako v restauracie najlepsie kucharka mamrada tvoje recepty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia