Kokosovo-karamelové rezy

soncya - fotkasoncya, 4. júna 2014
Kokosovo-karamelové rezy
Foto: soncya

Sladký, ale strašne dobrý...

36 - 40
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

10 ks
350 g
štipka
150 g
7 PL
1/2 balenie
Plnka:
1 plechovka
250 g
Poleva ganache:
225 g
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút.

  2. 2

    Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér. Nech vám chutí.

Diskusia k receptu

soncya
Ďakujem za komentáre. @dogagador ver že tá oblátka nevadí, ale je v postupe aj alternatíva bez nej.
alena54
Super dobrý nápad keď sa peču linecke tak bielka zostavaju a kolačik je famozny mňam ukadam do KK vďaka za rp :D
1x soncya
muskam
Tento koláčik je môj najobľúbenejší. Pamatam si ho z detstva keď ho robila moja babka v nedeľu.Bohužiaľ môj manžel nemá rád Salkove plnky, tak som ho skúšala urobiť už aj s plnkou z čokoládového pudingu, alebo s kávovou plnkou. Babka na vrch len nastrúhala čokoládu. Spodok piekla bez oblátky. Každopádne ukladám. Raz som ho urobila na narodeniny do práce a každý chválil. Tento recept sa inak ťažko hľadá na nete. Pretože je unikátny ❤




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia