Plnené feferónky

sjuz - fotkasjuz, 23. februára 2010
Plnené feferónky
Foto: Sjuz

Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som hľadala recept, ale kto hĺadá, nájde:) V Zobraziť celý popisRaz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som hľadala recept, ale kto hĺadá, nájde:) V lete som si narobila 10 pohárov, ktoré si šetrím:) a dávam si každý deň jednu, dve - za odmenu:)) Recept z taliančiny mi preložila manželova sesternica, ktorá tam žije. Vymenila som svoju nekvalitnú foto za túto - aj keď nie moju. Dúfam, že nevadí...

50 minút
príprava

Suroviny

500  g
4  ks
2  PL
200  g
nálev:
250  ml
2  ks
3  ks
3  ks
250  ml
1  čl




Postup

  1. 1

    Feferónky umyjeme, odstopkujeme a špicatým nožíkom vyberieme vnútro. Odporúčam pracovať v rukaviciach:) Môžeme si pomôcť malou lyžičkou. Treba dať však pozor, aby sme nevydlabali aj dužinu, ktorá je pod šupkou.

  2. 2

    Do hrnca vlejeme víno, ocot, koreniny a soľ. Necháme zovrieť, potom vložíme feferónky a povaríme 3-4 min. na miernom ohni. Zcedíme a feferónky poukladáme "hore dnom" na utierku. Takto je najlepšie ich nechať cez noc, ešte prikryté druhou utierkou.

  3. 3

    Do mixéra dáme tuniaka - scedeného - kapary, sardely. Mixujeme veľmi krátko, najlepšie je, ak sú tam ešte kúsky tuniaka. Plnku vyberieme do misky a pomocou malej lyžičky plníme feferónky. Feferónky ukladáme do pohárov, zalejeme olivovým olejom, uzavrieme a dáme sterilizovať na pár minút, len kým chytí vrchnák. Viem, olivový olej je dosť drahý a v takom množstve, no toto je "antipasti" - teda malé predjedlo, a ja som si zmiešala zmesový žltý olivový olej s panenským 1:1. Ten zmesový je lacnejší. Treba držať v chlade - buď v chladničke alebo v pivnici, Vydržia rok. Ak ich nezjete skôr:) Trochu piplačka, ale stojí za to skúsiť.

Diskusia k receptu

cistinka
Sjuz...hmmmm - samé dobré ingrediencie....toto si stiahnem a určite vyskúšam...
honestka
potvrdzujem, ze je to fantasticka specialitka, kupujeme originalne, ale uz som ich aj robila sama.
Doporucujem tunu a sardelky iba potlacit vidlickou nie vymixovat. Kusky ked sa rozlezia su velmi dobre.
sjuz
honestka - aj ja som jedla aj také aj také - kúpené - v Benátkach v Metre mi manžel kúpil kilové balenie, ale zmizlo za chvíľu :), a v jednom malom obchodíku pri mori predávali na kusy, a kus stál 1,20 EUR :), tak mi manžel každé ráno doniesol 3 kúsky:))
To čo píšeš, je lepšie. Alebo časť rozmixovať a časť nechať ako píšeš. Ale aj mne viac chutia kúsky:)
sjuz
Raz v lete v Parndorfe vonku boli nejakí Taliani a predávali takéto dobroty - vlastne tam som to objavila. Kúpili sme pár kúskov na ochutnanie, a ešte v aute som ich zjedla, tak som vybehla ešte dokúpiť :)
Odvtedy som ich tam nevidela..:(
bozulka
Sjuz pre istotu si recept odpíšem do môjho zošita pre prípad,že by sa stratil z varechy.Určite bude patriť k mojím špecialitám.
adamochutnavac
sjuz lepší recept som nevidel (pikantny a taliansky :P) je to veľmi dobré si super že si to sem dala aj ja si to davam za odmenu :))
sjuz
fakt:)? tak môj syn teda pikantné nemusí, a ani manžel. ale ja si pestujem čili papričky každý rok, usuším a vždy všetky spotrebujem:)
Ale veľmi mám rada aj také podlhovasté štipľavé papričky - ale naplnené syrom, obalené v trojobale a vypražené:)
jarco
Zase jedna vec, ktorú by som jedol do nemoty, ale robiť ju nebudem :-( Skúsim nenápadne posunúť niekomu, kto má viac času, možno sa mi za pohár ujde :-)
hannah22
...čítam , obdivujem a ticho závidím, ja pikantné nemám odvahu... :))
hannah22
...napadlo ma ,či by sa nedali použiť na naplnenie tzv.jablkové papriky tiež sa nakladajú do octového nálevu, len sú asi veľké... :))
sjuz
naplniť sa dá určite všetko a všeličím :), toto je však originál recept s feferónkami.
alena45
v lete som robila chilli s hrozienkami, väčšinu som rozdala a teraz je mi to ľúto, lebo som sa stala závislou na chilli. Ale toto tiež vyskúšam, hoci som to nikdy nejedla.
vladokat
dnes sme vyskusali, a odporucam vyborny recept :-) este my ostali nejake papricky urcite urobim aj dalsiu davku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia