Zapekané gnocchi so syrovo-hubovou omáčkou

olivka - fotkaolivka, 25. mája 2014
Zapekané gnocchi so syrovo-hubovou omáčkou
Foto: olivka

Na tento recept som natrafila na internete a trošku som si ho upravila podľa seba. Je sýty a hlavne chutný. :)

6
porcií
15 minút
príprava
5-10 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal.
2 ks
 na zahustenie (od oka)
3 strúčiky
250 g
400 g
360 ml (na šľahanie)




Postup

  1. 1

    Šampióny umyjeme, nakrájame a podusíme na masle. Pridáme cesnak,ktorý sme si pokrájali nadrobno a syr v črievku. Potom to okoreníme a osolíme. Zalejeme to smotanou na šľahanie, povaríme a nakoniec pridáme nastrúhaný tvrdý syr tak akurát na zahustenie.

  2. 2

    Uvaríme si brokolicu, či už čerstvú alebo mrazenú a pridáme ju do omáčky. Gnocchi si uvaríme podľa návodu a dáme ho do zapekacej misy, ktorú sme si vymazali maslom.

  3. 3

    Zalejeme to pripravenou omáčkou a navrch môžme ešte nastrúhať syr. Nakoniec to dáme zapiecť do rúry asi na 5-10 minúť. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

dogagador
Trocha vela tuku - 2 druhy syr, maslo, smotana - nie je to doslova tazke jedlo?
claudy
Dnes som to vyskúšala. Len namiesto gnocchi som dala penne. :) Je to skvelé, určite to budem robiť častejšie. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia