Rýchly koláč mandarínkový

rudy28 - fotkarudy28, 21. mája 2014
Rýchly koláč mandarínkový
Foto: rudy28

Inšpirácia základu je tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-rychly-kolac-fotorecept/45702-recept.html Bol som lenivý s tou mrvenkou, tak som si to prebral po svojom, ale autorke Hviezdičke ďakujem :)

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
150 g
1 ks
7 PL
200 ml
3 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Múku s práškom do pečiva preosejeme do misky. Rozšľaháme vajíčka, vanilkový cukor, olej, mlieko a všetko spolu vymiešame; pridáme k sypkým surovinám. Vylejeme na plech, na vrch poukladáme mandarínky, pečieme 30 minút na 180°.

  2. 2

    Sem tam zamiešam do cesta aj nálev z jedného kompótu :) ale inak sa dá vypiť, aby sa všetko spotrebovalo. Po miernom ochladnutí som koláč ešte na plechu zalial roztopenou čokoládou. Necháme vychladnúť a zjeme čím skôr.

Diskusia k receptu

mata3636
A čo tak mlieko vymeniť za kompótovú šťavu? Koláč by bol viac mandarinkový :-) Stálo by za skúšku.
mili29
ja robím podobne, ale využívam domáce suroviny, roztlačím celý marhuľový kompót vidličkou - aj s nálevom - a vmiešam ho do cesta. Potom je krásne vláčny. Povrch posypem práškovým cukrom, prípadne čokoládovou polevou. V nedeľu som ho robila a vyskúšala som polevu: rozpustiť vo vodnom náleve čokoládu, medzitým vymiešať 2 kyslé smotany s práškovým cukrom a vliať do rozpustenej čokolády, premiešať a dať na koláč. Ešte by pasovalo potrieť ho predtým marhuľovým džemom, ale to ma napadlo neskoro.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia