Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom

chutimi - fotkachutimi, 15. mája 2014
Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Foto: chutimi

Výsledok nedeľného experimentovania

1
porcia
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Kožu na prsiach narežte do mriežky.

  2. 2

    Mäso vložte do marinády, ktorú si pripravíte zmiešaním šťavy z jedného pomaranča, medu, soli a čierneho korenia. Môžete tiež pridať niekoľko vetvičiek tymiánu. Nechajte marinovať aspoň hodinu, ideálne dlhšie.

  3. 3

    Vložte prsia na panvicu s olejom kožou nadol a nechajte kožu pomaly pripiecť a tuk pod ňou trochu vytopiť. Na panvicu položte niekoľko vetvičiek tymiánu ako výstelku a na ňu položte prsia kožou nahor a nechajte dorobiť aj z druhej strany niekoľko minút (vďaka "podložiu" sa mäso nepripáli). Dávajte pozor, aby ste mäso nerobili príliž dlho a nevysušili, musí byť stále mäkké a šťavnaté. Keď je hotové, nechajte ho odpočinúť aby sa šťavy vstrebali.

  4. 4

    Pripravte si šalát zmiešaním čerstvého špenátu, pomarančovej dužiny a kozieho syra. Zastreknite olivovým olejom, balsamicom a jemne okoreňte čerstvo namletým čiernym korením. (Na šalát sa hodí najviac čerstvý kozí syr, na fotke sú kúsky plesňového)

  5. 5

    Kačacie prsia nakrájajte na plátky a podávajte spolu so šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
@Chutimi , fajne si navaril, krásne načančal tanier... aj mne by veľmi chutilo u Teba - šikovný si, tlieskam :)
pusta
krásny recept, škoda, že si nenapísal čas pečenia kačacích pŕs z jednej strany a i z druhej strany, mne sa vidí tých 30 minút pridlho - neboli vysušené? postačuje podstatne kratší čas a ja ešte zvyknem zabaliť do alobalu po upečení a nechám tak odpočívať, odpočívanie upečených kačacích pŕs od teba pred nakrájaním je správne presne z dôvodov, ktoré si napísal.
chutimi
@pusta ked si to este raz poriadne precitas, tak zistis, ze celkova priprava je 30 minut, tepelna uprava je cca. 10 minut (je mozne, ze to bolo aj menej, nemeral som to) do alobalu som to nebalil, aby pripecena koza nezvlhla
pusta
@chutimi , dakujem za odpoved, to potom je v naprostom poriadku :-)
prehliadla som, prepáč, poviem úprimne, že som sa aj čudovala, lebo na titulnej fotke to vidím správne upečené kačacie prsia a preto mi čas nezodpovedal :-)
chutimi
@pusta no po 30 minutach by to bolo asi najskor uz nejedle a med s pomarancovou stavou by scernali na povrchu na uhliky :D
pusta
@chutimi , úplne súhlasím s tebou. nebudeš možno veriť, ale tu na vareche je aj taký recept, radšej nemenujem autora :-)
časom si ho určite všimneš aj ty sám :-)
babidka
Vyborne jedlo ktore urcite kazdeho potesi - mna teda potesilo :-)Ten kozi syr som sice pre seba vymenila za ovci / ja kozi syr velmi nieeee/ ale inak to nemalo chybu .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia