Gözleme plnené cukinou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. mája 2014
Gözleme plnené cukinou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Je to tenučké plnené cesto,opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom.Je to ako Çökelekli ,len s tým rozdielom,že toto cesto máte raz-dva hotové Zobraziť celý popisJe to tenučké plnené cesto,opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom.Je to ako Çökelekli ,len s tým rozdielom,že toto cesto máte raz-dva hotové ;-) kedže je bez kvasníc..

10-11 ks
porcií

Suroviny

10 dcl
1,5 ČL
1 dcl (alebo kefír)
3,5 dcl
Plnka:
2 ks
10 listov (soska kyslá)
1 ks
 (alebo plátkový toastový)
trocha na opekanie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Muku premiešame najprv so solou.Potom dáme jogurt a vodu.Všetko dobre spolu zmiešame,pomedzi prsty popretláčame :-)) vtedy si môžte byt istý,že vám nikde v ceste neostanú hrčky múky ;-)

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...dostaneme polomäkké cesto,ktoré sformujeme do bochníka a ešte troška ho premiesime-predlávime dlaňou ;-)) troška posypte múkou,nech sa nelepí.Vymiesený bochník necháme 20 minut postát.

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatial si pripravíme plnku... V panvici na troche oleja zosklovatíme cibulu,ktorú sme si nakrájali na kocky.Pridáme na hrubo nastrúhanú cukinu,osolíme a necháme spolu poškvrčať.Potom pridáme pokrájané šoškové listy(kyslé) premiešame,podlejeme 0,5dcl vody a zakryté udusíme do mäkka,asi 15minut.Plnku necháme vychladnúť.Táto plnka má byť kyslovkavá,zato je tam šóška.Ale ked nemám,tak jednoducho dám pár kvapiek citronu..

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz si z cesta urobime valec,ktorý pokrájame na 10 rovnakých kúskov.Každý vymiesime do bochníčka,asi velkost mandarinky.

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochníček vyválkame na hrúbku 1mm ...podsypávajte múkou a otáčajte zakaždým váľkaním to cesto,aby sa vám neprilepilo a pekne na tenučko vyváľkalo ;-)

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..teraz na polovicu kruhu dáme plnku...

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked dávate turecký syr,tak ho zamiešajte do plnky.Ale ak dávate plátkový syr,ako teraz ja,tak ho takto pokladiete na plnku..S oboma syrmi to chutí perfektne ;-D No bez syra to nieje ono..

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..teraz plnku prikryjeme druhou polovicou cesta a kraje dobre popritláčame

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rozohrejeme si velku panvicu,dáme pár kvapiek oleja a na strednom ohni nezakryté z oboch strán cesto opečieme-asi 5-5 min..Ja pečiem takéto cestá v pizzamatiku,je to väčšie a praktickejšie.V pizzamatiku piect na č.4 :-)

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hned ako vybereme cesto z panvici,natreme čajovým maslom kraje a všade tam,kde je suchšie.Od masla to krásne zmäkne a pravdaže mu dodá ešťe lepšiu chuť ;-)

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Gözleme môžme pokrájat na kúsky a servírovať rodinke,alebo návšteve na jednom velkom tanieri ;-) napriklad s pohárom studeného ayranu,alebo tanierom dobrej polievky..

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobru chut ;-)

    Gözleme plnené cukinou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jahodka6064
tak toto mi pripomenuloTurecko, naozaj, dobréé, pekne spracovaný recept a fotečky... palec hore....
alex37
výborne to vyzerá veru navnadila si ma na tuto tvoju turecku kuchyňu, páči sa mi aj plnka, ukladám :-)
onika
mozno budem za blbu ale ake je to cajove maslo? normalne, ja ho volam zive
marianne
oo @cezminka Teba uz tiez poznat po recepte,peekne si to dala,to moze byt vyborne..toto plackove vselico skratka zboznujem a tato Tvojaskvela kombinacia moze byt...cukiet som tiez hojno posadila:-))
luss44
mňam, túto dobrotu si pamätám z Turecka, tie ich zeleninové a syrové plnky boli vynikajúce, takisto aj Tvoja vyzerá super. No nič, musím vyskúšať, cukiny v lete budú, takže rcp ukladám, vdaka zaň :)
eviana
@cesminaz , vyzerá to ako lokše a nie sú to lokše. Nepoznám tieto placky, ale veľmi sa mi páčia... sú nesmierne variabilné. Tým mojim mäsožravcom s mäsovou plnkou... sebe si viem predstaviť či už cukinovú alebo nejakú zeleninovo-hríbikovú... milujem takéto jedlá, s misou šalátu... na leto ako stvorené... šup do KK a isto skúsim, ďakujem za krásnu inšpiráciu :)
cesminaz
@jahodka :-) dakujem a som rada,ze sa ti recept paci @alex37 :-)) no to ma tesi,vd je to aj chutne!! Ja tuto plnku milujem ;-) clovek ani netusi,aka je tato kombinacia skvela kym ju neochutna!! mnam :-P @onika je to normalne "Maslo" :-) Teebutter,Teavaj... @Marianne :-) dakujem krasne za pochvalu ;-P plnka je naozaj skvela,fakt odporucam vyskusat.Aj mne uz rastu cukiny v zahrade ;-D @luss44 plnky su naozaj rozne...podla fantazie :-)) vdaka za komentik.
danda3
Milá @cezminaz , keď som včera zbadala tento recept, začalo mi škŕkať v žalúdku, takú chuť som na toto dostala, no uvidím, či sa mi vydarí ako Tebe, ale za pokus to stojí.♥
cesminaz
@eviana :-)) nie,to naozaj niesu lokse.Da sa to naozaj plnit cim len chces,pre seba zeleninkou ;-) a chlapom s kusom mäsa ;-))) Da sa to perfektne spravit aj cez leto vonku pri ohni,len potrebujes niaky väcsi okruhly plech na com to budes nad ohnom piect ;-) a ver mi,ze vonku pecene to chuti ceeeelkom inak..mnam! Ak dovolis,poradim ti mäsovu variaciu pre tych tvojich "mäsozravcov" ;-)) ....
cesminaz
@eviana


Na troche oleja posmazis chvilku 10 nakrajanych strucikov cesnaku.Pridas k tomu 400-500g mlete mäso a sol.Dusis kym mäso nezmeni svoju farbu,a potom pridas k nemu za "dobru hrst" cerstvu pokrajanu mätu.Spolu podusis do mäkka-asi 15 minut,este trocha okorenis a hotovo :-) das vychladnut a potom plnis,presne tak isto ako s cukinovou plnkou...A uz len misa salatu ktomu ;-)
cesminaz
@izabelka dakujem,mile slova ako vzdy :-) @danda3 :-)) nieje to az take zlozite ako to vyzera na prvy pohlad.Vlastne to ani nevyzera zlozito :-) vsetko zalezi len od cesta.Ak sa cesto podari,tak ostatne uz ide hladko! Verim,ze to zvladnes a vydari sa ti to tak isto dobre ako mne..no mozno aj lepsie!! ;-) Daj potom vediet,ako sa ti vydarilo a ci ti chutilo.Drzim palce ;-P
cesminaz
@eviana ...jaaaj este som zabudla napisat,ze do tej mäsovej plnky ide na konci este trocha citronovej stavy ;-))
eviana
@cesminkaz , ďakujem za tip na mäsovú plnku pre tých mojich mäsožravcov, vyskúšam, mäty máme požehnane - na záhrade aj v hrantíku na parapete - tam dokonca mám takú vychytávku že jahodová a jablková mäta, ale do mäska radšej klasickú dám. A citrónovú šťavu, aj strúhanú kôru k mäsku veľmi môžeme :)
Vďaka za skvelé tipy, si poklad, všetko dôkladne uložené, vyskúšam veru v lete aj verziu vonku pečených, mňam :)
mracik9
Cesminaz,vyzerá to veľmi chutne,určite to vyskúšam :))
alex37
nedalo mi to dneska, som vyskúšala, tá plnka je unikátna !!! chutilo všetkým, troška sú tmavšie ako tvoje, :-) ale boli skvelé :-) ďakujem za rcpt určite zopakujeme


nyja
Už som dávno chcela vyskúšať gozleme, tak týmto receptom ste ma riadne navnadili. Skúsim zajtra... Dík :-)
mariamka
no ale @cesminka tu sosku treba dat do nazvu, nech vieme, wtg :) hned mi je to srdcu blizsie, aj ked uz potvora ide do kvetu, ten postup a tvoje grify su skvele, az ku nam zaviali tie chute a tradicie, si sikulka
cesminaz
@medovnicek @mracik9 .-) tesi ma,ze sa vam recept paci a budem rada,ak ho vyskusate :-) @alex37 jeeeeej ty si ale sikovna!!!! Na prvy krat ich mas super ;-)) nevadi,ze su tmavsie,niekto ma rad tmavsie..druhykrat uz budes vediet,ze presne ako ich mas piect :-) som rada,ze plnka chutila,je to aj "moja" oblubena.dakujem za vyskusanie receptu,aj za krasnu fotku ;-DD
cesminaz
@nyja :-) len sa na tu skusku kludne uz daj :-) ...urcite neolutujes, daj potom vediet :-) @mariamka :-)))) no vies,hlavnu ulohu tu hra "cukina" -nechcela som jej brat tu radost! :-))))) Dakujem pekne za pochvalu @mariamka od teba si ju velmi cenim ;-)
safran
sú skvelé, robievam ich bez vody a aj bez plnky niekedy len tak napochytre, ako prílohu... tieto rada vyskúšam tiež
pusta
@cesminaz , upiekla som, odskúšané, fantastické, práve sme dojedli :-)
vdaka za recept.
skúsim pridať foto:


cesminaz
@mariamka :-) @terinka55 :-) @safran myslis tym,ze ich robis iba s jogurtom ci ako? @julica :-) poznam tie gözleme,su od nazarboncuk :-) a mam ich tiez odskusane.Ano,su naozaj dobre,no tie su z polohrubej muky a tym padom maju ine cesto.Tieto su z hladkej muky a jogurtu,cesto je mäksie.No ale kazdemu chuti nieco ine a prave preto je tu mnoho receptov,aby si kazdy vybral podla vlastnej chuti ;-) Mila @pusta som naozaj poctena,ze ste vyskusali moj recept ;-P a ze vam gözleme chutilo! Dakujem za krasnu fotku,vydarili sa vam ;-)
monnikka
tak toto vyzerá vynikajúco, to určite urobím, vďaka za skvelý recept
xanadu1955
Milá @Cezminas vďaka za recept, včera som robila , milujem cukinu ale ešte viac baklažán a tak som robila s baklažánom , pečenou paprikou a syrom boli úžasné takže ešte raz vďaka za vynikajúci recept
cesminaz
@monnikka :-) budem rada,ak vyskusas @xanadu1955 velmi ma tesi,ze ti gözleme chutilo ;-) aj my velmi lubime baklazan na vseliaky sposob a aj ten tvoj bol urcite uzasny!! Vdaka za vyskusanie receptu :-)
deria
díki za recept, vyskúšala som, podarilo sa, a je to výborné jedlo
zuzkacho
Tieto gozlemky teda musim aj ja velmi pochvalit; pretoze som ich raz vyskusala a odvtedy je to u nas naozaj dost casto...strasne dobre su...;-)
kucharka
Uz som ich robila viackrat a vzdy mali velky uspech. Dakujem.
cesminaz
@zuzkacho @kucharka mile dievcata dakujem vam pekne za dobre spravy :-) Velmi ma tesi,ze ste spokojne a ze gözlemky chutia! Aj u nas su velmi oblubene,so vselijakymi plnkami.No moja najoblubenejsia je prave tato cukinova :-) Dakujem a pekny vecer obom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia