Tvarohové musli tyčinky

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 27. apríla 2014

Tyčinky si robievam do práce na desiatu, sú rýchle, chutné, sýte a dlho mi vydržia. Práve tieto tvarohové treba zjesť asi do 3-4 dní, Zobraziť celý popisTyčinky si robievam do práce na desiatu, sú rýchle, chutné, sýte a dlho mi vydržia. Práve tieto tvarohové treba zjesť asi do 3-4 dní, ale keď robím bez tvarohu (a bez žiadnych iných mliečnych ingrediencií) vydržia v chladničke celý týždeň, aj keď tak dlho ich nikdy nejeme :-) Suroviny môžte obmieňať ako sa vám zachce, nedáte tvaroh a máte ich vegánsku verziu, môžte použiť rôzne druhy sušeného ovocia, semiačok, korenín... Fantázii sa medze nekladú :-)

10 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g (ovsené, pšeničné, ražné, alebo mix)
250 g
4 PL
2 PL
3 PL
1 PL
1 PL
1 čl
10 kvapiek
3 PL
1 PL
50 g
2 PL
250 ml (makové, kokosové, ryžové...)
1-2 PL
1 hrsť (marhule, slivky, datle, hrozienka...)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame v jednej mise. Mak a ľanové semiačka som si podrvila v mažiari "čo to dalo" :-) Ak sa rozhodnete pre vegánsku verziu - bez tvarohu, len dáte menej mlieka, alebo viac vločiek... Zmes by mala byť vlhká a mazľavá, ale vločky by sa v mlieku nemali kúpať. Mlieko môžte pridávať i postupne a uvidíte či je ešte treba alebo nie. Do zmesi nie je potrebné dávať vajíčko aby to po upečení držalo pokope, o to sa postarajú rozmliaždené ľanové semiačka a chia semiačka. Miesto masla používam kokosoý olej, ale ak nemáte, tak ho tam nemusíte dávať.

  2. 2

    Po zmiešaní všetkých surovín nechám vločky pol hodinku napučať a natiahnuť všetky chute, zopár krát ich premiešam, lebo mlieko je spočiatku na dne misky. Medzi tým si zapnem rúru a nechám ju vyhriať na 190 °C. Vymažem si úzku, podlhovastú formu kokosovým olejom, naplním ju zmesou a pečiem 25-30 minút, tak aby bol vrch pekne zlatistý.

    Tvarohové musli tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    A takto vyzerá zmes upečená :-) Počkáme kým vychladne, nakrájame na tyčinky a môžme "baštiť" :-)

    Tvarohové musli tyčinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

vrbovcjanka
Dakujem Vam vsetkym za povzbudzujuce komentare, verim ze Vam bude chutit ak vyskusate :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia