Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou

martinis - fotkamartinis, 26. apríla 2014
Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou
Foto: martinis

Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú Zobraziť celý popisKým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú omáčku. Recept z knihy Hneď to bude.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
250 g (očistená a pokrájaná na kúsky)
2 ks (očistená a pokrájaná na kúsky ako špargľa)
1/2 ks (pokrájaná na kocky)
1 strúčik (nasekaný nahrubo)
1/2 šálky
Zázvorová omáčka:
 podľa potreby (2 PL)
 PL
 štipka
1/4 šálky
1,5 PL
 kúsok (nastrúhaný)
 ČL
 podľa chuti
 čerstvo namleté




Postup

  1. 1

    Špargľu, cibuľku očistíme a nakrájame. Pridáme nasekaný cesnak. Papriku nakrájame na kocky, dáme do šálky a dosypeme lieskovcami. Do woku kvapneme sezamový olej a do menšej panvice zasa olej na omáčku. V hrnčeku rozmiešame vodu s bylinkovou soľou.

  2. 2

    V malej miske rozmiešame celozrnnú múku s vodou tak, aby vznikla riedka kaša. Olej v malej panvici necháme rozohriať, pridáme naň zázvor a mletú papriku a minútku restujeme. Vlejeme vodu s bylinkovou soľou, kašu s múkou a privedieme do varu – stále miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 2 minúty a prelejeme do menšej misky, kde omáčku dochutíme korením a sójovou omáčkou.

  3. 3

    Teraz rozohrejeme olej aj vo woku a až je horúci, vsypeme lieskovce s paprikou. Opekáme 2 minúty, potom pridáme špargľu s cibuľkou a cesnakom a restujeme ďalších 5 minút, miešame. Pred koncom vlejeme omáčku a minútu prehrievame, potom možno servírovať. Recept s rozšíreným komentárom a všetkými fotkami nájdete na mojom blogu Martidee :)

    Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Júj, ale veru dala by som si hneď. Pekne si navaril.
jozka2
Navaril si velmi chutne jedlo,mozu to jest aj celiatici ak sa vymeni muka.
kukulienka71
Krásny a zaujímavý recept! (zaujímavý v tom zmysle,že ma zaujal),@martinis ,nepamätám sa,či si to ty raz niekomu podotkol,že v tvojom ponímaní je názor "zaujímavý recept" taký nemastný-neslaný názor? alebo si ťa s niekým mýlim?:-)
martinis
@katka78 ďakujem za pochvalu :)
@jozka2 vďaka, samozrejme, po malej úprave by bolo jedlo vhodné aj pre celiatikov :)
@kukulienka71 potešila si ma ! ;) Pamätáš si správne, pre mňa má slovo zaujímavý 2 významy : naozaj zaujímavý, teda niečim výnimočný a netradičný alebo zaujímavý, teda taký, ak nechceš autora raniť, že jedlo nechutilo :)) Ale ja zase takéto veci až tak nerozoberám, hlavné je, nech chutí a ak aj nie, som rád, ak dostanem pripomienku - potom viem, v čom sa zlepšiť ;)
safran
originálne špargľové poňatie... si ukladám
ampara
No super! Všetky suroviny mám doma,okrem celozrnnej múky,ale skúsim to s tapiokovou.Ďakujem za výborný tip na ľahký nedeľný obed!Nech sa Ti darí:o)
martinis
Ďakujem vám dámy, potešili ste ma a dúfam, že vám všetkým bude chutiť :-)
ampara
Obed zjedený,zožala som pochvalu od rodiny,chvíľu som machrovala,že to bol môj recept,ale nakoniec som priznala zdroj. Použila som tapiokovú múku a lieskovce som mala opražené na suchej panvici a ošúpané,ale výsledok aj tak stál za to. škoda ,že neviem pridávať foto,ale odporúčam tento recept každému.
martinis
@amapara tak to je fantastické ! :) Vždy som rád, ak príde spätná väzba a obzvlášť, ak takáto vysoko pozitívna. S tapiokovou múku som ešte nerobil, dokonca sa priznám, že ju ani veľmi nepoznám, ale pozriem sa na ňu. Vďaka za skvelú mini-recenziu ! :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia