Ňamburger fotorecept

kvietela - bez fotkykvietela, 23. apríla 2014
Ňamburger (fotorecept)
Foto: kvietela

Domáca vymyslenina oku aj chuťovým bunkám lahodiaca.

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäská:
500 g (alebo mix)
Obloha:




Postup

  1. 1

    Žemle som nerobila domáce - sú to hamburgerové žemle so sezamom kúpené v žlto-červenom obchode B___A :) Tieto sa viac podobajú na tie americké. Každopádne ich rozpolím a vnútornú stranu trošku nasucho opečiem. Spodný diel potom potriem pestom a tatárskou omáčkou, vrchný pikantným kečupom (alebo obyčajným).

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasleduje ľadový šalát a cibuľa.

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso (vymiešané s koreninami, pretlačeným cesnakom a worcestrom (podľa chuti) tvarujem na placky a opečiem (pripečiem) na troche oleja. 500g vyjde akurát do šiestich žemlí. Zároveň si na druhej panvici pripravím volské oká, ale tak, aby žĺtok ostal v strede krémový. Mäsko uložím na cibuľu.

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrstva syra - opäť podľa toho aký má kto rád. Ja som mala plátkový emmentaler. Môže byť aj strúhaný.

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na syr patrí volské oko.

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Úplne navrch paradajku a uhorky na krúžky. Veľká paradajka by asi bola praktickejšia no nemala som poruke.

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tadá!

    Ňamburger (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dara2112
Dobreeeee! Moje deti by iste nepohrdli a zrejme aj ja keby som cely zivot nedietovala .sice nie moc zdrave ale iste zdravsie ako v o fastfodoch pecene bohvie na com
rea1
ale áno, prečo nie, vyzerá prudko jedlo. ja som niečo podobné vyrábala deťom, keď boli v primerane fastfoodovom veku. vtedy u nás fičali americké hotdogy, hamburgery, čísburgery a iné podobné rôzne, len som to vyrábala doma. išli sme do dúbravky na tzv. pressburger alebo na šafko na americký hotdog, ja som ten svoj dôkladne rozpitvala priam na atómy, a potom už fičala domáca výroba. ja som bola spokojná, synovia boli nadšení, ich kamaráti, ktorí sa u nás bežne stravovali žasli a otravovali doma mamky, aby aj im spravili také na desiatu do školy či na večeru, lebo veď "a teta jana to svojim synom robiť môže? a prečo ty mne nie?" :-))
rea1
@askadaniela :-))))) máš pravdu. nechcela som to tam písať ale na rodičku ma dokonca jedna mladica vyzvala, aby som svojmu synovi dávala na desiatu "šunkový rohlík, tak ako väčšina matiek, lebo kto to má doma potom počúvať? vy nemáte inej roboty len vymýšľať a vyvárať? kde na to beriete čas?" tak som ju ubezpečila, že mám aj inej roboty ako vyvárať ale mojim synom to chutí, tak im to spravím kedykoľvek budú chcieť a času mám plnú prdel, lebo nečumím na telenovely a iné duchaprázdne blbosti. a že kľudne môže jej syn prísť po vyučku k nám ako obvykle, že opäť spravím aj jemu, keď sa to jej ťaží. nuž, bola som za to u niektorých matiek veľmi obľúbená. ani mi to nevadilo, zadosťučením mi bolo, že ich deti sa s prehľadom chodili k nám dokrmovať. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia