Pečené jahňacie stehno fotorecept

marianne - fotkamarianne, 19. apríla 2014
Pečené jahňacie stehno (fotorecept)
Foto: marianne

Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny Zobraziť celý popisPokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
2 - 3 vetvičky
 na ozdobu
Marináda:
3 PL
2 strúčiky
1/2 ČL
1 PL
2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 a 1/2 dl




Postup

  1. 1

    Stehno osolíme,okoreníme,prešpikujeme cesnakom a posypeme rozmarínom.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie na marinádu zmiešame,zalejeme prevarenou vriacou vodou,necháme vychladnúť a zalejeme stehno.Viď obr.1

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryjeme alobalom.Nechala som marinovať v chladničke dva dni.Priebežne som ho aj otáčala v marináde.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 175 stupňov hodinu,potom pridáme na 200 stupňov,kým nie je hotové.Sem-tam skontrolujeme,podlejeme,ak je treba.Pol hodinky pred koncom pečenia prišupneme malé obvarené zemiačky a cherry paradajky.Ja som ešte mala k tomu jogurtový dressing s medvedím cesnakom.

    Pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
@marianne krásny rcp aj moja mamina dávala rozmarín+matu. Ja som nezohnala jahňacinu mali len celé jahňa 54 eur? A kotlety sa mi neušli,škoda ľúbim toto mäsko. Krásne foto:)
marianne
@tinca dakujem:-) u nas predavaju cele polovice po 7,50/kg,tak som ju vzala,ale masko perfektne,makucke islo od kosti...
izabella929
acj jaj...vyzerá vynikajúco...slinky mi tečú..., jahňacinka je super.) Prajem nádherné sviatky.-)
eviana
@marianne drahá, tak toto sa Ti krásne podarilo... nádherná fotka, skvelo dochutená jahňacinka - dokonalý veľkonočný recept... jooooj, hneď by som si dala... tlieskam :)
katka78
Pekný recept @marianne. Podarilo sa mi pred sviatkami kúpiť mladučké slovenské jahňacie, marinujem ho druhý deň, zajtra pečiem. Neviem sa dočkať, už som jahňacie dlhšie nemala, naposledy írske, tak sa teším sa na naše. Tvoj recept odkladám do KK, mäta+rozmarín je dobrá kombinácia, tak nabudúce vyskúšam podľa teba.
radost
jahňacina je chutné mäsko..teraz nemáme..:-(
tiež kupujeme u domáceho "salašníka"..
aspoň kúsok by som si odštipla..ale-akosi sa mi to z tej fotky nedá..:-)
havino
hmmm, veľmi chutné mäsko, k jahňacine prístup nemám, ani z daleka, diviny plný mrazák, ale jahňacinu som nejedla pár rokov veru, s rozmarínom som sa už naučila piecť, variť, ale s matou som nekombinovala a mám ju na záhradke, ukladám , lebo zabudnem, na fotke vidieť, že ide od kosti, super
marianne
dakujem pekne vyskusajte,ak ju mate radi a nevadi Vam jej "ina" chut vyskusajte,budete spokojne..:-) @havino ani ten plny mrazak diviny nie je na zahodenie:-)
babkamt
výborný obed si pripravila. Mäsko je šťavnaté a aj zemiaky vyzerajú chutne. Recept si ukladám do kk.
kecemis
Tak toto mi prislo vhod. Mam kus jahnaciny, stehno, tak sa uz tesim. Pekne foto.
alex37
rcpt vyzerá výborne, jahnacinu milujeme, uz je pripravena, dnes sa pecie...na bulharsku velku noc musi byt:-) robime ju inak, ale tvoja verzia tiez vyzera vyborne :-)...pekne sviatky :-)
mariamka
niekde som pocula to slovo ze "popačuje" a to mi sem presne sedi :) krasne sviezo to vyzera, a takmer same sa porcuje, krasny recept aj foto @marianka :)
cepop
Ahoj kocky kucharky,jahnacinku pred velkonocnymi sviatkami si je treba zohnat skor,lebo vsetko zoberu taliani.ja som v u.k tieto sviatky bola akcia 2.5 kg stehno za 8 libier...moj typ,dobre presolit,na nebat sa na hrubo, 2 dni pred pecenim.a 1 den marinada-oliv.olej,stava z citrona aj 2,nadrobno nasekat viazanicku rozmarinu,par platkov ud.slaniny prelozit na vrch,2 velke cibule ako zaklad.Niet co viac!Tak sa drzte gazdinky,urcite by sme si rozumeli a mozno aj kusocek vnuter..hihi.
cepop
Este som si spomenul na jeden recept starej mami,casto robila tzv.soleninu,kedze neboli chladnicky.Dnes sa to da napodobit,jahnacinku nasolit,potret dobre cesnakom,rascou,cier.kor.cele.2-3 dni v chladnicke a potom uvarit,ako polievku so zeleninou,maso vybrat,dorobit zem.halusky a horuce varene masko podavat so zemiakmi na cibulke a slaninke s uhorkou,alebo lepsie s calamadou.....mana bozia!!!niet lepsej pochutky,dedinskej aj panelakovej..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia