Orechovo-karamelová torta na narodeniny

frankova - bez fotkyfrankova, 13. apríla 2014

Toto je naša najobľúbenejšia kombinácia - orechy a karamel.

12
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
10 dkg
1 ČL
8 dkg
4 PL
Plnka:
20 dkg
2 dcl
6 dcl
4 ks
2 ks
1 PL
30 dkg
20 dkg
 trochu




Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 cestá, rozpis surovín je na jedno cesto - takže všetko krát 3. Vyšľaháme si tuhý sneh. Zvlášť žĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme orechy, kávu, múku a PDP, nakoniec sneh jemne vmiešame. Upečieme v tortovej forme na mastnom papieri.

  2. 2

    Krém: Cukor si upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozpustiť, prevariť. V mlieku si rozšľaháme žĺtka, zlaté klasy a múku. Vlejeme do karamelu a uvaríme plnku. Necháme vychladiť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame krém.

  3. 3

    Vychladnuté korpusy postupne ukladáme, pokropíme rumom , potrieme plnkou a vrstvíme. Celú tortu potrieme plnkou a podľa vkusu ozdobíme. Ja som robila tortu synovi na narodeniny. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia