Karamelové kocky

olinecka - fotkaolinecka, 13. apríla 2014
Karamelové kocky
Foto: olinecka

Ja pečiem pre svoju rodnu veľmi rada a myslim ,že aj Vam podaktorym sa bude pačit.Len ,aby sa nepodobal na nejaky ,ktory je vo Zobraziť celý popisJa pečiem pre svoju rodnu veľmi rada a myslim ,že aj Vam podaktorym sa bude pačit.Len ,aby sa nepodobal na nejaky ,ktory je vo Vareche lebo bude zasa zle!!!

40 ks
porcií
40 minút
príprava
75 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškotove cesto tmave:
3 ks
150 g
150 g
0,5 dcl
Piškotove cesto svetle:
3 ks
150 g
150 g
0,5 dcl
Snehove cesto:
5 ks
300 g
Plnka:
0,5 l
1 bal.
5 ks
2 PL
350 g
250 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Upečieme si piškotove cesta vajca a cukor vymiešame dopenista pridame vlažnu vodu a potom muku do ktorej pridame aj pol malej lyžičky prašok do pečiva a kakao.Dobre premiešame a vylejeme na plech.Plech mame vystlany papierom na pečenie a boky vymastime a vysypeme mukou.Ruru vyhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minut.Takto upečieme aj svetle piškotove cesto.

  2. 2

    Z mlieka ,zlateho klasu, cukru a žltkou uvarime husty krém,ktory nechame vychladnuť.Cukor 200g skaramelizujeme a pomaly prilejeme smotanu na šľahanie miešame kym sa skaramelizovany cukor nerozpusti.Nechame vychladnuť, Bielka s cukrom vyšľahame nad parou a rozotrieme na plech ,ktory mame pripraveny s papierom na pečenie .Usušime na 150 stupňov 30 minut.

  3. 3

    Maslo vymiešme do hladka pridame karamel a pomaly aj vychladnuty krem zo zlateho klasu.Nakoniec potrieme piškotove cesto pripravenou plnkou a do stredu dame snehove cesto.Postupne poukladame na seba vrch potrieme troškou plnky a nastruhame čokoladu.

Diskusia k receptu

tatranka
@olinecka zákusok sa mi páči.Len myslím že v bode 1 kde je uvedené cesto piškótové tmavé,si asi zabudla uviesť množstvo kakaa. Bude to asi jedna-dve lyžice na tú piškótu.
Karamelové zákusky máme radi,takže som sa hneď po prečítaní názvu vrhla na recept.
eviana
@olinecka , ja karamel a všetko čo sa okolo neho šuchne milujem, takže si recept uložím a niekedy isto vyskúšam. A negativne dristy niektorých premúdrelých varecháčov si nevšímaj... ono nie na každého majú rovnaký meter a vieš... aj takých má dnešný svet. Varíš chutne a s láskou a nárok zverejniť svoj recept máš taký istý ako všetci. Držím Ti palce :) A za karamelový dávam 5* :)
eroosvelt
Fantastické, robila som ich včera a musím ich schovať. Ďakujem a želám príjemné sviatky veľkonočné!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia