Kokosovo-čokoládový koláčik

timeforacake - fotkatimeforacake, 4. apríla 2014

Tento recept pochádza z jednej austrálskej knižky. Túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo mám rada kadejaké výzvy a piecť z čo najmenej Zobraziť celý popisTento recept pochádza z jednej austrálskej knižky. Túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo mám rada kadejaké výzvy a piecť z čo najmenej surovín a ešte aj bez cukru sa mi zdá ako skvelý spôsob na vyskúšanie nových vecí v kuchyni. (Hlavne ak niekomu dochádza inšpirácia.) Tento jarný koláčik je veľmi osviežujúci a chutný. Je kokosový a ešte k tomu aj čokoládový. Čo viac si priať v tieto teplučké jarné dni? :)

10 minút
príprava

Suroviny

1/3 šálky
80 g (alebo klasické + štipka morskej soli)
1/2 šálky (alebo čerstvý strúhaný)
1 šálka (mrazené/čerstvé)
2 PL, kopcovité
2 - 3 PL, podľa chuti




Postup

  1. 1

    Hlbší tanier/misku si vyložíme papierom na pečenie a rozsypeme naň kokos a ovocie.

  2. 2

    V rajničke si rozpustíme maslo(ak používame nesolené, tak v tomto bode pridáme aj štipku soli) a kokosový olej. Keď sa nám obidve hmoty roztopia, vmiešame kakao a med(podľa chuti).

  3. 3

    Kakaovú zmes vylejeme na predpripravený papier na pečenie s kokosom a ovocím.

  4. 4

    Tanier/misku vložíme do mrazničky na cca 30 minút, dokým celá tortička nie je pekne tuhá. Potom už len vyberieme z mrazničky a hneď podávame. A pripravte sa, že kto ochutná, neostane len pri jednom kúsku! :)

Diskusia k receptu

pipnat
toto sa mi páči, ja som tiež sa takéto receptíky, vyskúšam:)
livinka
@timeforacake vyzerá to výborne! bez múky a pridaného cukru, také koláče mám veľmi rada.. nejem síce ani maslo, ale priateľ áno, tak mu "upečiem" a ja aspoň kúsok ochutnám.. :)
timeforacake
Dakujem pekne! Je vyborny, chutou mi trosku pripomina ladovu cokoladu, ktoru som ako dieta dostavala od Mikulasa do cizmicky :)
@livinka tiez nie som velky fanusik masla, ale niekedy tie vynimky predsa len spravim :) urcite sa da maslo nahradit aj inym tukom, kedze sa v recepte aj tak zohrieva, aby sa rozpustilo. takze hocijaky iny olej bude urcite vyborna volba;)
cesminaz
toto veru vyskusam ;-) moze to byt super!...no asi to zjem cele sama :-)))
neposed
presne taketo potrebujem a dufam, ze nie je tvoj posledny z tejto kategorie. Vdaka
evanaaa
Dobre to vypadá, ale musí tam byť kokosový olej? Ale čo sa pýtam, asi ano, inak by to nemalo už tú originál chuť.
caroline
tak toto urcite vyskusam! kombinacia uvedenych ingrediencii je urcite super :)
afataga
No vidis a to mi musela prist knizka, aby som objavila tento rcp. :-). Otazka: ked mas ovocie mrazene, nechas ho rozmrazit a tu vodu vylejes, alebo ho tam svacnes zamrznute?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia